Tip: zo stel je een eigen budget in de Play Store in

Redactie
30 augustus 2019, 14:41
2 min leestijd
Tip: zo stel je een eigen budget in de Play Store in

Geef je elke maand teveel geld uit aan apps en games in de Play Store? Sinds een tijdje kun je makkelijker je Android-apps budgetteren. Dit is hoe het werkt.

Google Play Store-budget instellen

Voor frequente gebruikers van de Play Store is het soms lastig om zicht te krijgen op hoeveel je elke maand uitgeeft. Als je niet alleen apps en games koopt, maar ook nog eens films huurt en voor e-books betaalt, dan kan het maandbedrag snel oplopen. Google laat je daarom een budget instellen, waarmee je in de gaten houdt hoeveel je al uitgegeven hebt deze maand. De functie is sinds een aantal maanden in de Play Store beschikbaar.

Volg onderstaande stappen om een Play Store-budget in te stellen:

  1. Open de Play Store op je Android-smartphone;
  2. Open het zijmenu door op de drie streepjes linksboven in beeld te drukken;
  3. Selecteer ‘Account’;
  4. Veeg in het menu bovenaan in beeld naar rechts, en kies voor de optie ‘Transactieoverzicht’;
  5. Vervolgens druk je op ‘Budget instellen’ om jouw maandlimiet te kiezen.

Geheugensteuntje, geen harde limiet

Het budget dat je instelt dient enkel als een geheugensteuntje. Je krijgt een notificatie als je bijna over de grens heen gaat, en nogmaals eentje als het bedrag bereikt is. Google zal je echter niet proberen te stoppen: ook nadat je over de grens heen gaat, kun je nog nieuwe apps en games kopen. Daarom is deze optie wat minder geschikt voor bijvoorbeeld ouders die het app-aankoopgedrag van hun kinderen aan banden willen leggen.

Voor het daadwerkelijk beperken van app-aankopen, is er de Google Family Link-app. Daarmee kun je beperkte Google-accounts instellen voor de smartphones en tablets van je kinderen. Met Family Link beperk je de aankoopmogelijkheden in de Play Store, en kun je zelfs het hele toestel op afstand vergrendelen. Ook kun je bijhouden welke apps en games je kinderen gebruiken, om vervolgens bijvoorbeeld een daglimiet instellen op spellen als Fortnite.

Het laatste nieuws over Google

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu