Verkeerde game gekocht op Google Stadia? Zo retourneer je het spel
Michel van 't Klaphek

Is Red Dead Redemption 2 toch niet jouw ding? Of weet Tomb Raider je maar niet te boeien? Zo kun je Google Stadia-games retourneren en je geld terugkrijgen.

Lees verder na de advertentie.

Advertenties en adblockers

Je ziet deze tekst omdat je een adblocker gebruikt en onze advertenties blokkeert. Dat vinden we jammer, want die advertenties hebben we nodig om onze onafhankelijke artikelen gratis aan te bieden. Steun Android Planet door ons aan je whitelist toe te voegen. Alvast bedankt!

Google Stadia-games retourneren: zo werkt het

Op Google Stadia moet je games los aanschaffen. Pro-leden krijgen enkele spellen gratis, maar de meeste titels kosten geld. Een miskoop is dan ook zo gemaakt. Gelukkig is het niet moeilijk om via Google Stadia gekochte games te retourneren. Volg de stappen hieronder.

  1. Ga op je computer of telefoon via de browser naar de Google Play-bestelgeschiedenis;
  2. Log eventueel in en zoek de game die je wil retourneren;
  3. Druk vervolgens op de drie puntjes die naast de game staan en kies ‘Een probleem melden’;
  4. Selecteer ‘Ik wil deze aankoop niet meer’ en licht de reden van retourneren toe;
  5. Bevestig je aanvraag door op ‘Indienen’ te drukken.

Google Stadia

Vervolgens gaat Google je verzoek voor terugbetaling bekijken. Als je aan de voorwaarden voldoet, krijg je snel je geld terug. Google gebruikt hiervoor dezelfde betaalmethode als waarmee je de game hebt gekocht. Het bedrijf houdt je op de hoogte van het proces door een e-mail te sturen.

Het retourbeleid van Google Stadia is redelijk standaard. Je hebt na aanschaf 14 dagen de tijd om te kijken of het spel naar wens is. Je mag hierbij niet langer dan twee uur spelen, want dan gaat Google er vanuit dat je de game wil houden. Je kunt een spel dan ook geen tweede keer retourneren.

Lees ook: Overzicht: Alle games die je met Google Stadia kunt spelen

Google Stadia Premiere Edition retourneren

Zijn de opstartproblemen van Google Stadia te veel voor je en ben je niet tevreden over de dienst? Dan kun je natuurlijk ook Google Stadia in zijn geheel retourneren. Je hebt hiervoor, na ontvangst van het instappakket, vijftien kalenderdagen de tijd. Je kunt hiervoor het best contact opnemen met Google.

Het pakket moet uiteraard onbeschadigd en compleet worden teruggestuurd. Houd er rekening mee dat je toegang tot Stadia Pro direct vervalt. Ook wanneer je iemand anders drie maanden Pro-toegang hebt gegeven, kom je van een koude kermis thuis. Deze persoon verliest namelijk ook z’n toegang.

→ Meer weten over de gamedienst? Check dan ook de uitgebreide Google Stadia preview

Het laatste nieuws over Google Stadia

Draag ook bij aan dit artikel

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.