Tip: Zo stuur je muziek door van de ene naar de andere Google-speaker

Michel van 't Klaphek
8 oktober 2019, 20:11
2 min leestijd
Tip: Zo stuur je muziek door van de ene naar de andere Google-speaker

Het is vanaf nu mogelijk om muziek van de ene na de andere Google-speaker te ‘verplaatsen’. Dit is bijvoorbeeld handig wanneer je meerdere Googles Homes in huis hebt. Zo werkt Google Stream Transfer.

Lees verder na de advertentie.

Google Stream transfer: muziek doorsturen

De nieuwe functie heet ‘Stream transfer’ en rolt per direct uit voor alle Chromecasts, Google Homes en Nest-speakers. Je kunt op vier manieren muziek doorsturen.

1. Google Assistent

De eerste methode maakt gebruik van de Google Assistent en is waarschijnlijk de meest simpele. Geef simpelweg een commando om de muziek die momenteel afgespeeld wordt te verplaatsen. Zeg bijvoorbeeld “Hey Google, verplaats de muziek naar de speaker in de woonkamer.”

2. Via de Home-app

Speel je favoriete muziek of podcast af op de ene speaker, open de Home-app en tik op een van de beschikbare apparaten om de audio te verplaatsen. Zodra je een andere Google Home-speaker aantikt gaat de muziek direct verder.

Google stream transfer

3. YouTube-video’s verplaatsen

Ook is het mogelijk om YouTube-filmpjes op een ander apparaat door te laten spelen. Open een video op je Nest Hub, tik op het cast-icoon en selecteer een tv met Chromecast. Ook kun je natuurlijk gewoon “Hey Google, speel het af op de tv” zeggen.

4. Meer dan 1 speaker?

Heb je meerdere Google-speakers in je huis en wil je ze allemaal tegelijk gebruiken? Dat kan. Ga hiervoor naar de Home-app en maak een speakergroep aan. Vervolgens kun je muziek van 1 speaker naar alle geluidsboxen verplaatsen via dezelfde Home-app.

Meer Google-speakers op komst

Over minder dan twee weken vindt Made by Google 2019 plaats. Op dit evenement onthult het zoekbedrijf een reeks aan nieuwe producten, waaronder waarschijnlijk een opvolger voor de Google Home Mini. Ook wordt hier de Pixel 4 (XL) onthuld, het nieuwe vlaggenschip van het bedrijf.

Lees verder: Made by Google 2019-evenement: dit zijn onze verwachtingen

Het laatste nieuws over Google

Bron: Google Blog
Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu