In 6 stappen Google Street View zichtbaar maken op je Android

Redactie
10 mei 2014, 15:49
2 min leestijd
In 6 stappen Google Street View zichtbaar maken op je Android

Op je Android-toestel vind je de applicatie Google Maps, waarmee je kaarten van heel de wereld kunt zien. Met Google Street View wordt het mogelijk om omgevingen te bekijken bij adressen. Niet iedereen kan deze functie echter zo gemakkelijk vinden, en daarom helpen wij een handje.

Lees verder na de advertentie.

Google Street View is met name handig als je bijvoorbeeld naar een adres aan het zoeken bent en alvast even wilt kijken hoe het er daar uitziet voordat je gaat rijden. Of als iemand een nieuw huis heeft gekocht, maar je kunt nog niet langskomen: gewoon even opzoeken via Street View van Google Maps.

Google Street View openen

street-view.jpg
  1. Open Google Maps op je Android-toestel en zoek naar een stad die al in kaart is gebracht, bijvoorbeeld de stad Nijmegen.
  2. Zoom eventueel in op een bepaalde wijk. Druk daarna op de plek waar je graag Street View wilt bekijken. Er verschijnt dan het kenmerkende rode Google Maps-pinnetje die het adres laat zien.
  3. Aan de onderkant verschijnt het adres, dat je naar boven kunt vegen om meer opties te laten zien. Indien Google Street View aanwezig is, krijg je een horizontale foto te zien waar je op kunt drukken om Street View te activeren. Zie ook het voorbeeld.
  4. Het is ook mogelijk om in de zoekbalk een adres in te voeren, waarna je dezelfde handelingen uitvoert.
  5. Eenmaal in het Street View-venster kun je met je vinger rondkijken door slepende bewegingen te maken. De pijltjes laten je verschillende kanten op navigeren.
  6. Het is tot slot mogelijk om twee keer op een locatie te tikken om hier vervolgens heen te gaan. Dit is met name handig voor snel van het ene naar het andere punt gaan. Hoe verder je drukt, hoe verder je jezelf voortbeweegt.

Op zoek naar meer? Check ons overzicht met de populairste Android tips!

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu