Tip: zo krijg je de gratis Fortnite-emote voor tweefactorauthenticatie
Erwin Vogelaar

Epic Games geeft een gratis Fortnite-emote weg voor spelers die 2FA inschakelen. Deze extra beveiliging is sowieso belangrijk.

Lees verder na de advertentie.

Advertenties en adblockers

Je ziet deze tekst omdat je een adblocker gebruikt en onze advertenties blokkeert. Dat vinden we jammer, want die advertenties hebben we nodig om onze onafhankelijke artikelen gratis aan te bieden. Steun Android Planet door ons aan je whitelist toe te voegen. Alvast bedankt!

Gratis Fortnite-emote voor 2FA

Schakel je tweefactorauthenticatie (2FA) in voor je Epic-account, dan krijg je een gratis Fortnite-emote. Dat is een dansje dat je in de game kunt gebruiken. Het gaat om de Boogiedown-emote die je hieronder in de praktijk ziet.

Je gaat naar deze link om te starten met het instellen van 2FA voor je Epic-account. In je account-instellingen klik je vervolgens op ‘password & security’. Onderaan bij ‘two-factor authentication’ klik je op ‘enable authenticator app’ of ‘enable email authentication’.

fortnite-emote

Een authenticator-app is de veiligste optie. Je kunt bijvoorbeeld Google Authenticator of LastPass Authenticator gebruiken. Met zo’n app moet je elke keer na het inloggen met je wachtwoord, ook een code invullen of je identiteit op een andere manier bevestigen.

In het geval van Epic Games is 2FA belangrijk, omdat kwaadwillenden regelmatig proberen om deze accounts te hacken. Gebeurt dat, dan kun je er zelf niet meer bij en ben je al je voortgang in de game kwijt. Inclusief alle emotes en outfits die je hebt gekocht.

2FA in andere apps

Het is mooi dat Epic Games spelers op deze manier motiveert om 2FA in te schakelen, zelfs al is het metr een gratis dansje. Zonder 2FA zijn namelijk al je accounts kwetsbaar. Denk aan je e-mail, Twitter, Facebook, Instagram enzovoort. Wat lijkt op gedoe kan in de toekomst een hoop ellende voorkomen.

→ Lees ook: zo stel je tweestapsverificatie in op Android

Fortnite is pas sinds begin deze maand verkrijgbaar op Android, maar is op andere platformen al een ongekend succes met tientallen miljoenen spelers. Het is een gratis Battle Royale-game, waarin elk potje honderd spelers op een eiland belanden, daar wapens verzamelen en elkaar neerschieten tot er één speler overblijft. Helaas is het nogal een gedoe om Fortnite voor Android te downloaden, omdat het spel niet in de Play Store te vinden is.

Draag ook bij aan dit artikel

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.