De Samsung Galaxy S22 5G nu tot €10 korting per maand op unlimited data!

Tip: zo mis je nooit meer een groepsgesprek bij WhatsApp

Colin Baak
20 juli 2021, 11:28
1 min leestijd
Tip: zo mis je nooit meer een groepsgesprek bij WhatsApp

Er rolt een WhatsApp-update uit waardoor je nooit meer een groepsgesprek hoeft te missen. Als zo’n gesprek met meerdere personen al is begonnen, kun je namelijk alsnog later instappen. Hoe dat werkt, check je in deze tip.

Lees verder na de advertentie.

Groepsgesprek WhatsApp: zo mis je er nooit meer een

Via de blog van WhatsApp heeft het bedrijf achter de populaire app een nieuwe functie aangekondigd voor groespgesprekken. Waar je normaal alleen mee kon praten of videochatten als je de oproep kreeg, is dat nu niet meer het geval. Is het gesprek nog bezig, dan kun je alsnog instappen en meepraten. De functie werkt voor zowel audio- als videogesprekken en werkt via enkele simpele stappen.

Zo stap je alsnog in, in een WhatsApp-groepsgesprek:

  1. Druk de binnenkomende oproep via WhatsApp weg;

  2. Open WhatsApp en kies voor het tabblad ‘oproepen’;

  3. Tik op het gaande gesprek waaraan je wil deelnemen.

WhatsApp groepsgesprek

En dat was het! Zoals je ziet, werkt het vrij makkelijk en erg fijn. Zo hoef je geen druk te voelen om direct op te nemen als het net niet helemaal goed uitkomt. Een andere fijne mogelijkheid is ook dat je het gesprek even kunt verlaten, maar later weer kunt deelnemen. Staat er bijvoorbeeld iemand aan de deur of moet je even een oplader zoeken, dan kan dat dus gewoon tussendoor.

Vernieuwd oproepinformatiescherm

WhatsApp laat ook weten dat er een verbetert oproepinformatiescherm is ontwikkeld. Handig daaraan is dat je precies ziet wie er al aanwezig is in het groepsgesprek. Ook zie je wie er wel een uitnodiging heeft ontvangen, maar ‘m nog niet heeft geaccepteerd. Op datzelfde scherm zie je ook twee grote knoppen. Zo kun je het gesprek dus negeren (en later weer instappen) of direct deelnemen.

Check ook deze tips over WhatsApp:

Bron: WhatsApp
Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu