De Samsung Galaxy A54: Ruil in en krijg tot €80 extra terug!

De 9 handigste trucs om de Android-browser optimaal te benutten

Gijs Ettes
28 april 2014, 16:19
2 min leestijd
De 9 handigste trucs om de Android-browser optimaal te benutten

De browser waarmee Google Android-smartphones en -tablets standaard uitrust, doet zeker niet onder voor de browsers die je op de iPhone en andere smartphones vindt. De app biedt alle opties die je verwacht van een desktopbrowser en bevat bovendien een aantal handigheidjes die de mobiele surfervaring verder verbeteren.

Lees verder na de advertentie.

Android browser
  1. Nadat je de Android browser start, kun je direct begin met surfen door in de adresbalk een website of zoekopdracht in te voeren.
  2. Je kunt middels een knop rechtsboven gemakkelijk wisselen tussen tabbladen en ze met een veegbeweging afsluiten.
  3. Via de optieknop ernaast is het mogelijk om nieuwe tabbladen te openen, bladwijzers aan te maken en te raadplegen en je browsergeschiedenis te checken.
  4. Daarnaast kun je vanuit hetzelfde snelmenu kiezen voor de optie ‘Zoeken op pagina…’ wanneer je een specifiek woord op een website zoekt. Op die manier doorzoek je snel de pagina, zonder dat je je een ongeluk scrolt.
  5. Wil je een bepaalde zinsnede uitlichten, houd dan je vinger even op het scherm. Met de schuifjes die verschijnen selecteer je de gewenste tekst, waarna je deze kopieert of deelt via e-mail, sociale media, Hangouts, WhatsApp en ga zo maar door.
  6. Tik je juist op het vergrootglaspictogram, dan start je een zoekopdracht met de geselecteerde tekst.
  7. Op dezelfde wijze kun je de Android browser gebruiken om plaatjes die je op het web tegenkomt, op te slaan. Houd je vinger even op een afbeelding en kies voor ‘Afbeelding opslaan’. Je kunt het plaatje ook openen op een nieuw tabblad, waar je vervolgens met een knijpbeweging inzoomt om het nader te bestuderen.
  8. De Android browser toont voor de meeste websites een versie die is geoptimaliseerd voor mobiele apparaten. Deze zorgt ervoor dat tekst en interface-elementen goed schalen op het relatief kleine scherm van je smartphone of tablet. Toch kan het voorkomen dat je liever de desktopversie raadpleegt. Tik op de menuknop rechtsboven en vervolgens op ‘Desktopversie opvragen’ om de volledige website te benaderen.
  9. Door dubbel te tikken op het beeld zoom je in en zorg je dat de tekst netjes binnen de kaders van het display valt. Op die manier hoef je niet teveel te scrollen. Met knijpbewegingen kun je in- en uitzoomen en door je vinger iets langer op een link te houden, kun je deze desgewenst op een nieuw tabblad openen. Heel gemakkelijk dus!

Op zoek naar meer? Check ons overzicht met de populairste Android tips!

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu