Zo herinnert YouTube tijdens het scrollen waar je gebleven bent

Redactie
14 oktober 2015, 17:11
1 min leestijd
Zo herinnert YouTube tijdens het scrollen waar je gebleven bent

YouTube heeft een handige, maar vrij  onbekende feature waarmee je heel gemakkelijk terug of naar voren kunt scrollen in een video, zonder het punt waar je was gebleven kwijt te raken. In deze YouTube tip leggen wij uit hoe je dit doet.

Lees verder na de advertentie.

Je kent het wel. Je bent een filmpje aan het bekijken op YouTube en je wilt eigenlijk een paar minuten terug- of vooruitscrollen, maar je doet het niet omdat je dan eindeloos aan het zoeken bent naar je beginpunt als je weer verder wilt kijken. YouTube heeft een handige feature toegevoegd aan de Android-app waardoor je dit punt nooit meer kwijtraakt.

youtube tip

De uitleg klinkt wellicht wat vaag, maar als je het volgende uitprobeert in de app wordt het meteen duidelijk. Als je op het rode bolletje drukt om dit  op de tijdlijn achter of vooruit te scrollen, hoef je enkel terug te gaan naar het punt waar je gebleven was. Je zult merken dat het rode bolletje uiteindelijk vanzelf terug gaat naar zijn plek en je telefoon een kleine trilling  geeft om aan te geven dat je je startpunt hebt bereikt hebt.

Zo hoef je zelf niet meer de uren, minuten en seconden te onthouden waarop je het bolletje los moet laten om verder te kijken zonder herhaling of een paar gemiste seconden.  De functie  is in ieder geval aanwezig in de huidige versie van de app, die je kunt downloaden vanuit Google Play.

Download App in Google Play (gratis)

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu