In 4 stappen Hotmail synchroniseren met je Android-toestel

Normaliter gebruik je een Gmail-account met je Android, maar soms heb je al een Hotmail-account. Android Planet legt uit hoe je dit account synchroniseert met je Android-toestel.

Lees verder na de advertentie.

Advertenties en adblockers

Je ziet deze tekst omdat je een adblocker gebruikt en onze advertenties blokkeert. Dat vinden we jammer, want die advertenties hebben we nodig om onze onafhankelijke artikelen gratis aan te bieden. Steun Android Planet door ons aan je whitelist toe te voegen. Alvast bedankt!

Er zijn enorm veel redenen om een Gmail-account te nemen als je een Android-toestel hebt. Echter gebruiken veel mensen hun eerste e-mailaccount als primaire account, wat bijvoorbeeld Hotmail kan zijn. De e-maildienst van Microsoft was vroeger namelijk dé dienst die e-mailen populair maakte.

Hotmail veranderde later in Live en sinds 2012 valt alles samen onder Outlook, de huidige e-maildienst van Microsoft.

Hotmail Android contacten, e-mails en agenda synchroniseren

Hieronder vind je het stappenplan om de Hotmail Android-synchronisatie in te stellen. De synchronisatie loopt via Googles e-mail-app Gmail, dat sinds 2014 ondersteuning voor meerdere e-mailaccounts biedt.

Onderstaand  stappenplan kan echter met andere  e-maildiensten worden uitgevoerd, zoals Outlook en Live (beide ook van Microsoft) of Yahoo.

  1. Ga naar Instellingen > Accounts > Account toevoegen.
  2. Selecteer  Exchange (het account met een Gmail-logo).
  3. Dan  voer je het e-mailadres in. Je hoeft geen handmatige instellingen te selecteren, Gmail doet de rest voor je.  In het volgende venster kun je het wachtwoord invoeren.
  4. Selecteer dan  dat je contacten, agenda-afspraken en e-mails van het e-mailaccount worden gesynchroniseerd. Laat de synchronisatiefrequentie op ‘automatisch‘ staan als je nieuwe meldingen direct wilt ontvangen. Wil je éénmalig synchroniseren om bijvoorbeeld alleen je contactpersonen op te halen? Stel ‘m dan in op ‘handmatig‘.

Je contacten, agenda-afspraken en e-mails worden vervolgens via Gmail gesynchroniseerd.

Draag ook bij aan dit artikel

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.