De Samsung Galaxy S22 5G nu tot €10 korting per maand op unlimited data!

In 4 stappen je datagebruik in Android bijhouden

Redactie
19 mei 2014, 16:29
1 min leestijd
In 4 stappen je datagebruik in Android bijhouden

Het dataverbruik in Android is gemakkelijk bij te houden, maar zit ietwat  verstopt.  We laten je zien hoe datalimiet instellen in zijn werk gaat, zodat hoge kosten buiten je bundel worden voorkomen.

Lees verder na de advertentie.

Een datalimiet instellen in Android

datagebruik in Android

De meeste telecomproviders bieden abonnementen aan met een datalimiet van bijvoorbeeld 500MB, 1GB of 2GB. Dit betekent dat je dit limiet niet mag overschrijven. En als je dit wel doet, kan dat enorm hoge telefoonrekeningen tot gevolg hebben. En omdat je die natuurlijk liever mijdt, biedt Googles mobiele besturingssysteem jou de optie om je datagebruik in Android bij te houden – en zo ook een beetje op de centjes te letten.

  1. Android 4.0 (Ice Cream Sandwich) en hogere Android-versies bieden je de mogelijkheid om een kijkje te nemen bij je datagebruik en hoeveel MB’s of GB’s je nog kunt verbruiken.
  2. Je komt bij je datagebruik in Android door naar Instellingen > Datagebruik te gaan. Hier zie je precies hoeveel welke app heeft verbruikt en kun je een limiet instellen door de optie ‘Mobiele gegevenslimiet instellen’ aan te vinken. Als het limiet is bereikt, kun je niet meer internetten zonder met wifi verbonden te zijn.
  3. Je kunt ook een waarschuwing instellen als je bijna je limiet hebt bereikt. Dit doe je door de oranje streep naar boven of naar beneden te schuiven, tot je het gewenste limiet hebt bereikt. In de screenshot staat deze op 2GB.
  4. Verder kun je bij datagebruik in Android ook nog de mobiele gegevens in zijn geheel uitschakelen, achtergrondgegevens beperken en je wifi-gebruik tonen.

Op zoek naar meer? Check ons overzicht met de populairste Android tips!

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu