De Samsung Galaxy S21 FE nu tijdelijk met €96 korting!

Problemen met notificaties op je Huawei P30 (Pro)? Zo los je ze op

Wouter Nijsen
17 april 2019, 16:52
2 min leestijd
Problemen met notificaties op je Huawei P30 (Pro)? Zo los je ze op

Heb je een Huawei P30 of P30 Pro gekocht, maar komen sommige notificaties niet meteen (of helemaal niet) binnen? Dan is het slim om eventjes de instellingen in te duiken en te checken of je meldingen goed hebt ingesteld. We laten in deze tip zien hoe het werkt.

Notificaties op je Huawei P30 (Pro)

De Huawei P30 en P30 Pro draaien uit de doos op Android 9.0 (Pie) met daaroverheen de EMUI-skin van de Chinese fabrikant. Dat is een behoorlijk ingrijpende Android-schil die veel aanpast en genoeg opties biedt, maar EMUI heeft ook een groot nadeel.

De software gaat namelijk (te) agressief met het geheugen om, waardoor apps op de achtergrond snel worden afgesloten of erg worden beperkt in wat ze op de achtergrond mogen uitvoeren. Daarnaast past EMUI zoveel visueel aan dat je instellingen niet zo makkelijk terugvindt.

huawei p30 pro videoreview

Daardoor kan het voorkomen dat notificaties van apps niet binnenkomen, terwijl ze nog wel op de achtergrond geopend zijn. Dat is vervelend, omdat je hierdoor niet weet wanneer er bijvoorbeeld een belangrijk berichtje, mailtje of andere notificatie voor je klaarstaat.

Dit komt vooral voor wanneer je de Huawei P30 of P30 Pro een paar uur niet gebruikt en de telefoon ‘in slaap’ gaat. Gelukkig is er een manier om apps handmatig te beheren, en in de stappen hieronder leggen we uit hoe.

  1. Open de Instellingen-app op je Huawei P30 of P30 Pro en ga naar ‘Apps’;
  2. Tik bovenaan op ‘Apps’ en kies de applicatie(s) uit die je handmatig wil beheren. In dit voorbeeld kiezen we voor de Android Planet-app;
  3. Selecteer vervolgens ‘Details over energiegebruik’ en kies in het scherm dat verschijnt voor ‘App-opstartbeheer’;
  4. Het is nu belangrijk dat je ‘Automatisch beheren’ uitschakelt, maar de drie andere opties daaronder (‘Automatisch opstarten’, ‘Secundair opstarten’ en ‘Actief in de achtergrond’) aan laat. Check dit daarom goed;
  5. Sluit het instellingenscherm weer af.

Door ‘Automatisch beheren’ uit te zetten, voorkom je dat je P30 (Pro) die app uitschakelt als je de telefoon eventjes niet gebruikt. Dit kun je doen bij alle apps waarvan je de meldingen extra belangrijk vindt. Wil je meer weten over de software van de Huawei-vlaggenschepen? In onze Huawei P30 Pro review lees je er alles over. Vergeet ook niet onze videoreview hieronder te checken.

Lees meer over Huawei

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu