De Samsung Galaxy A54: Ruil in en krijg tot €80 extra terug!

Zo koppel je een IKEA Tradfri-lamp aan de Google Assistent

Thomas Haenen
14 november 2018, 16:50
2 min leestijd
Zo koppel je een IKEA Tradfri-lamp aan de Google Assistent

IKEA’s slimme Tradfri-lampen hebben nu ook ondersteuning voor de Google Assistent op smartphones en de Google Home. Daardoor kun je ze nu ook met je stem aan- of uitzetten.

Lees verder na de advertentie.

IKEA Tradfri Google Assistent koppelen in 4 stappen

IKEA Tradfri Google Assistent koppelen

De IKEA Tradfri-app is bijgewerkt met informatie over Google Assistent-ondersteuning. De lampen van IKEA kunnen niet alleen gekoppeld worden worden met Apples HomeKit en Siri en Amazon’s Alexa-assistent, maar ook met Android en de Google Assistent. Om de lampen te koppelen aan je Google Assistent, volg je de onderstaande stappen.

  1. Open de IKEA Tradfri-app, en ga naar de instellingen;
  2. Selecteer de optie voor ‘Integrations’, en kies Google Assistent;
  3. Vervolgens wordt de Google Home-app geopend, met een lijst van apparaten die je kunt koppelen. Daar scroll je helemaal naar onderen en selecteer je de ‘Tradfri’-optie;
  4. In de Google Home-app kun je aangeven waar de lampen precies in huis staan, ze groeperen en bijnamen geven. Zo kun je later bijvoorbeeld alle lampen in de slaapkamer in één keer uitzetten.

Nadat de lampen gekoppeld zijn aan de Google Assistent, zijn ze met je stem te bedienen. Zo kun je ze ‘s ochtends aanzetten door tegen je toestel te roepen, of vragen om het licht met 50 procent te dimmen als het wat later op de avond wordt. De stembesturing werkt niet alleen op elke Android-smartphone of -tablet, maar ook op een Google Home, als je die thuis hebt staan.

Zo kun je Philips Hue en IKEA Tradfri combineren

De Tradfri-lampen zijn een goedkoper alternatief voor Philips’ Hue-lampen. Ze kosten doorgaans hooguit de helft van wat je voor Hue betaalt. Mocht je al wat Hue-lampen in huis hebben hangen, dan zijn ze echter prima te combineren.

Sterker nog: Tradfri-lampen kunnen gewoon aangesloten worden op de Philips Hue-bridge, zodat je alle lampen via één app aanstuurt. Helaas kun je geen updates voor de IKEA-lampen downloaden via de Hue-app, dus dat zul je nog even los moeten regelen.

Lees ook: zo koppel je een IKEA Tradfri-lamp aan Philips Hue

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu