IKEA Tradfri-lamp werkt nu ook met de Google Assistant: zo stel je het in
Thomas Haenen

IKEA’s slimme Tradfri-lampen hebben nu ook ondersteuning voor de Google Assistant op smartphones en de Google Home. Daardoor kun je ze nu ook met je stem aan- of uitzetten.

IKEA Tradfri Google Assistant koppelen in 4 stappen

De IKEA Tradfri-app is bijgewerkt met informatie over Google Assistant-ondersteuning. De lampen van IKEA kunnen al langer gekoppeld worden met Apples HomeKit en Siri en Amazon’s Alexa-assistent, maar deze week volgden eindelijk ook Android en de Google Assistant. Om de lampen te koppelen aan je Google Assistant, volg je de onderstaande stappen.
IKEA Tradfri Google Assistant koppelen

  1. Open de IKEA Tradfri-app, en ga naar de instellingen;
  2. Selecteer de optie voor ‘Integrations’, en kies Google Assistant;
  3. Vervolgens wordt de Google Assistant-app geopend, met een lijst van apparaten die je kunt koppelen. Daar scroll je helemaal naar onderen en selecteer je de ‘Tradfri’-optie;
  4. In de Google Assistant-app kun je aangeven waar de lampen precies in huis staan, ze groeperen en bijnamen geven. Zo kun je later bijvoorbeeld alle lampen in de slaapkamer in één keer uitzetten.

Nadat de lampen gekoppeld zijn aan de Google Assistant, zijn ze met je stem te bedienen. Zo kun je ze ‘s ochtends aanzetten door tegen je toestel te roepen, of vragen om het licht met 50 procent te dimmen als het wat later op de avond wordt. De stembesturing werkt niet alleen op elke Android-smartphone of -tablet, maar ook op een Google Home, als je die al thuis hebt staan.

Houd er wel rekening mee dat de Google Assistant voorlopig alleen in het Engels beschikbaar is. Een Nederlandstalige Assistant is vanaf de tweede helft van dit jaar beschikbaar, zo liet Google onlangs weten.

Zo kun je Philips Hue en IKEA Tradfri combineren

De Tradfri-lampen zijn een goedkoper alternatief voor Philips’ Hue-lampen. Ze kosten doorgaans hooguit de helft van wat je voor Hue betaalt. Mocht je al wat Hue-lampen in huis hebben hangen, dan zijn ze echter prima te combineren.

Sterker nog: Tradfri-lampen kunnen gewoon aangesloten worden op de Philips Hue-bridge, zodat je alle lampen via één app aanstuurt. Helaas kun je geen updates voor de IKEA-lampen downloaden via de Hue-app, dus dat zul je nog even los moeten regelen.

Lees ook: zo koppel je een IKEA Tradfri-lamp aan Philips Hue

Draag ook bij aan dit artikel

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.