Tip: zo voorkom je dat Instagram laat zien wanneer je online was

Met de nieuwste versie van Instagram zie je direct wanneer je vrienden voor het laatst online waren. De functie is automatisch voor iedereen ingeschakeld, maar uitzetten is gelukkig zo gepiept.

Lees verder na de advertentie.

Advertenties en adblockers

Je ziet deze tekst omdat je een adblocker gebruikt en onze advertenties blokkeert. Dat vinden we jammer, want die advertenties hebben we nodig om onze onafhankelijke artikelen gratis aan te bieden. Steun Android Planet door ons aan je whitelist toe te voegen. Alvast bedankt!

Instagram activiteitsstatus uitschakelen: zo doe je dat

Open je het berichtenvenster van Instagram, dan krijg je direct te zien wanneer al je contacten voor het laatst online zijn geweest. Instagram heeft de activiteitsstatus stilletjes toegevoegd aan de app en automatisch voor iedereen geactiveerd. Je ziet dus direct welke contacten de app recentelijk gebruikt hebben, en andersom zien zij dat ook over jou.

De status wordt automatisch getoond bij iedereen die je volgt of een berichtje hebt gestuurd. Het is dus geen vereiste dat diegene je terug volgt. Daarmee maakt Instagram het wel érg makkelijk voor eventuele stalkers en andere obsessievelingen om te zien of je actief bent. Vooral het feit dat deze optie automatisch ingeschakeld staat, zal niet bij alle gebruikers in goede aarde vallen.

Instagram activiteitsstatus uitschakelen

Gelukkig kun je het ook relatief gemakkelijk weer uitschakelen. Daarvoor volg je onderstaande stappen. Let op: zet je je eigen activiteitsstatus uit, dan kun je ook niet de status van anderen zien.

  1. Op het startscherm van Instagram druk je op het icoontje rechtsonder om je profiel te openen;
  2. Druk vervolgens op de drie puntjes rechtsboven in beeld om de opties te openen;
  3. Scroll een flink stuk naar onder. Onder het kopje ‘instellingen’ vind je ook een optie voor ‘Activiteitsstatus weergeven’. Deze zet je uit.

Instagram volgt hiermee in de voetsporen van WhatsApp, dat al geruime tijd de laatste activiteit van je contacten laat zien. Ook daar kun je deze laatst gezien-status uitschakelen. Desalniettemin is het opmerkelijk dat Instagram de optie in het onaangekondigd activeert voor al zijn gebruikers. Beide populaire apps zijn sinds een aantal jaren onderdeel van Facebook.

Download Instagram in Google Play (gratis)

Lees het laatste nieuws over Instagram

Draag ook bij aan dit artikel

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.