Zo schrijf je jezelf in voor het alphaprogramma van Instagram

Erwin Vogelaar
20 december 2017, 19:38
2 min leestijd
Zo schrijf je jezelf in voor het alphaprogramma van Instagram

Instagram heeft nu een alphaprogramma. Met de alphaversie worden functies getest die mogelijk nooit naar de stabiele versie worden uitgerold. Zo schrijf jij je in.

Lees verder na de advertentie.

Instagram alpha downloaden

Instagram draait al enkele jaren een bètaprogramma voor zijn app. Hiermee krijg je vroege testversies via de Play Store aangeboden. Deze versies krijgen als eerste nieuwe functies, maar kunnen nog best instabiel zijn. Nu biedt Instagram ook een alphaversie aan.

In deze alphaversie worden nieuwe functies getest nog voordat ze in de bètaversie terecht komen. Het is goed mogelijk dat enkele van deze functies nooit naar de stabiele versie worden uitgerold, omdat het tijdens het testen toch niet goed werkte. Ook is de alphaversie beduidend instabieler dan de bètaversie. Deelnemen doe je dus op eigen risico en enkel als je niet te snel gehecht raakt aan nieuwe mogelijkheden.

instagram alpha

Schrijf jezelf in voor het alphaprogramma

Om jezelf in te schrijven voor het alphaprogramma moet je eerst naar deze link en jezelf inschrijven voor de Google Group. Vervolgens ga je naar het Instagram-testprogramma in de Play Store en hoef je enkel nog op de blauw knop te klikken. Heb je Instagram al geïnstalleerd? Dan krijg je vervolgens nieuwe alphaversies standaard aangeboden.

Schrik niet als er in de Play Store “Instagram (Beta)” staat, want dit staat bij zowel de bètaversie als alphaversie.

Misschien niet voor lang

Een Instagram-medewerker deelde deze methode via Reddit in de hoop om alphatesters te vinden. Inmiddels is dat bericht verwijderd, waarschijnlijk omdat er inmiddels genoeg testers zijn. Bovenstaande methode werkt echter nog wel gewoon. Mogelijk blijft het werken, maar er is ook een kans dat Instagram op een gegeven moment geen nieuwe testers meer toevoegt. Wees er dus snel bij.

Hashtags volgens op Instagram

Er is overigens niets mis met gewoon de stabiele versie van Instagram volgen. Dan heb je de minste bugs en worden er regelmatig nieuwe functies toegevoegd. Een van de meeste recentelijke updates voegde de mogelijkheid toe om Instagram-hashtags te volgen in plaats van personen.

Lees het laatste nieuws over Instagram

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu