De Samsung Galaxy S24 Ultra nu met de Galaxy Watch6 LTE cadeau!

Tip: een collage op Instagram maken doe je zo

Colin Baak
23 december 2020, 10:57
2 min leestijd
Tip: een collage op Instagram maken doe je zo

Het jaar 2020 is bijna voorbij en wat is er nou leuker om jouw mooiste of favoriete foto’s te laten zien op Instagram. Dat kan heel makkelijk met de Layout-app. Daarmee maak je in enkele stappen een prachtige collage van jouw favoriete foto’s. Hoe dat precies werkt, check je in deze tip!

Lees verder na de advertentie.

Instagram collage maken met Layout

Je hebt het vast al gezien, we zijn op Android Planet begonnen met het publiceren van allerlei eindejaarsartikelen. De beste smartphones, meest gelezen artikelen, favoriete columns, series en films op streamingdiensten of bijvoorbeeld Spotify Wrapped 2020. Zelf laten zien wat je dit jaar gecreëerd hebt en waar je trots op bent is natuurlijk ook erg leuk.

Qua foto’s kan dat makkelijk met een collage op Instagram. Daarin kun je zelf kiezen wat je wilt tonen. Van je meest bekeken foto’s tot je favoriete fotomomenten van het jaar. Er zijn tientallen van zulke apps te vinden in de Play Store, maar wat ons betreft is de Layout-app van Instagram zelf perfect voor die wens.

Stappenplan: Instagram-collage maken met Layout

  1. Download Layout op je smartphone (link);

  2. Geef toestemming tot foto’s op je toestel;

  3. Selecteer de afbeeldingen die je wilt gebruiken;

  4. Kies de gewenste lay-out;

  5. Stel je Instagram collage samen hoe jij ‘t wilt.

Maak je collage en delen maar

Heb je bovenstaande stappenplan gevolgd, dan heb je een Layout-collage gemaakt. Daar kun je echter nog allerlei aanpassingen aan doorvoeren, zodat ‘ie nog net wat mooier wordt. Denk daarbij aan het spiegelen van een of meerdere foto’s, kies toch een ander plaatje of laat juist een ander gedeelte van een gekozen afbeelding zien door wat te schuiven.

De perfecte collage gemaakt? Dan is het tijd om hem op te slaan via de knop rechtsboven in beeld. Delen kan uiteraard direct via Instagram of Facebook. Ook vind je daar een algemene deelknop. Zo kun je de gemaakte collage direct delen via WhatsApp, email, Twitter of bijvoorbeeld bluetooth.

Layout from Instagram

Instagram

Gratis via Google Play
Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu