De Samsung Galaxy A54: Ruil in en krijg tot €80 extra terug!

Tip: Zo maak je je eigen Instagram-filters

Michel van 't Klaphek
14 augustus 2019, 15:01
2 min leestijd
Tip: Zo maak je je eigen Instagram-filters

Vanaf nu kun jij je eigen filters voor Instagram maken. Dit is helemaal niet moeilijk, maar je moet er wel een programma op je computer voor downloaden. Zo maak en deel je AR-filters voor Instagram.

Lees verder na de advertentie.

Instagram-filters maken met SparkAR

Facebook heeft SparkAR toegankelijk gemaakt voor iedereen. Dit betekent dat je vanaf nu je eigen augmented reality (ar)-filters voor Instagram kunt maken. Hierbij smelten de ‘echte’ en neppe wereld als het ware samen. Je huid of ogen worden bijvoorbeeld gebruikt als basis voor een creatief effectje.

Zo maak en deel je filters op Instagram:

  1. Ga op je computer naar de website van SparkAR;
  2. Druk op de downloadknop rechtsboven;
  3. Wacht totdat het programma is gedownload en tik op het icoon;
  4. Doorloop de stappen uit de installatieprocedure en meld je aan met je Facebook-account;
  5. Laat je creativiteit de vrije loop en tik op publiceren zodra je klaar bent.
SparkAR Instagram-filters maken2

Let op: SparkAR is ruim 200MB groot, waardoor downloaden even kan duren. Het programma is vrij simpel opgezet, maar wanneer je vastloopt kun je altijd de handleiding raadplegen. Hierin wordt je van het maken van AR-filters tot aan het publiceren stapje voor stapje begeleidt. Wanneer je filters wil gebruiken op een iPhone of iPad moet je daarnaast ook iTunes op je computer installeren.

Lees ook: Tip: download alles wat je op Instagram hebt gedeeld

Zo vind je de filters terug in Instagram

Voorheen was SparkAR slechts beschikbaar voor een select groepje, waaronder kunstenaars en artiesten. Als je enigszins actief bent op Instagram heb je ze vast weleens gezien. Heb je je eerste filter afgemaakt? Dan vind je het voortaan aan het eind van de effectenbalk in de Instagram-camera (wanneer je een Verhaal maakt).

Jouw volgers kunnen het effect vervolgens weer gebruiken voor hun eigen foto’s en video’s. Dit geldt andersom ook. Via de nieuwe optie ‘Effecten doorbladeren’ in Instagram Verhalen kun jij creatieve, grappige of mooie AR-filters van anderen proberen.

Haal alles uit Instagram

Wil jij ook alles uit je favoriete app halen? Check dan hoe je Instagram Verhalen-vragenstickers kunt maken om de kennis van je volgers te testen. Of voeg een gifje toe aan je Verhalen om het wat luchtiger te maken. Wist je dat je ook spraakberichten naar je Insta-vrienden kunt versturen?

Bron: Facebook
Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu