Tip: Instagram-foto’s downloaden op je Android
Wouter Nijsen

De Instagram-app voor Android biedt niet de mogelijkheid om foto`s lokaal op te slaan. Toch is het mogelijk om op een andere manier kiekjes te downloaden. In deze tip leggen we uit hoe.

Lees verder na de advertentie.

Advertenties en adblockers

Je ziet deze tekst omdat je een adblocker gebruikt en onze advertenties blokkeert. Dat vinden we jammer, want die advertenties hebben we nodig om onze onafhankelijke artikelen gratis aan te bieden. Steun Android Planet door ons aan je whitelist toe te voegen. Alvast bedankt!

Instagram-foto’s downloaden

Instagram foto's downloadenHet is voor Instagram-gebruikers standaard niet mogelijk om foto`s uit de dienst lokaal op te slaan. Dat is jammer, want soms kom je toffe kiekjes tegen die je voor later wil opslaan. Natuurlijk kun je een screenshot maken van de foto, `m vervolgens bijsnijden en dan bewaren, maar echt ideaal is dit niet. De handige en populaire app InstaSave biedt uitkomst. Hoe deze Android-app precies werkt, leggen we in de stappen hieronder uit.

  1. Download InstaSave uit Google Play en log in met je Instagram-account. Alle foto`s worden nu getoond als ‘icoontjes’. Die kun je selecteren door er simpelweg op te tikken;
  2. Tik nu op het icoontje rechtsboven om de geselecteerde foto`s op te slaan. Hierna kun je aangeven in welke map de foto`s worden bewaard.


Dat was het! InstaSave is dus een handige en simpele app en daarnaast een goede aanvulling op de standaard Instagram-app. InstaSave werd overigens onlangs van een update voorzien, waardoor je voortaan foto`s op de achtergrond kunt downloaden.

De gratis versie van de app  biedt voldoende mogelijkheden, maar er is ook een Pro-versie beschikbaar. Die kost 1,99 euro en laat je ook video`s downloaden. Ook wordt het dan mogelijk om meerdere bestanden te comprimeren als  een zip-bestand.

Laatste nieuws over Instagram

Draag ook bij aan dit artikel

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.