Tip: zo zoom je in op Instagram-foto’s
Wouter Nijsen

De Instagram-app voor Android laat gebruikers veel verschillende dingen doen, maar gek genoeg niet het inzoomen op foto`s. Android Planet laat zien hoe je dat alsnog doet.

Lees verder na de advertentie.

Advertenties en adblockers

Je ziet deze tekst omdat je een adblocker gebruikt en onze advertenties blokkeert. Dat vinden we jammer, want die advertenties hebben we nodig om onze onafhankelijke artikelen gratis aan te bieden. Steun Android Planet door ons aan je whitelist toe te voegen. Alvast bedankt!

Instagram inzoomen: zo doe je dat

Hoewel Instagram je allerlei  opties geeft om foto`s te bewerken en delen met anderen, is het gek genoeg niet mogelijk om te inzoomen op foto`s binnen de app. Waarom dat niet kan is onduidelijk, maar het lijkt een bewuste keuze te zijn van Instagram. Toch is er een manier om plaatjes uit de populaire app op je Android te vergroten. Dat kan met de nieuwe app Zoom for Instagram, die een onlangs  in Google Play verscheen.

Zoom for Instagram is heel makkelijk in gebruik. Zodra je de app via deze link hebt geïnstalleerd, dien je de deellink van foto in Instagram te kopiëren. Hierna wordt het kiekje automatisch in Zoom for Instagram geladen. Vervolgens  kun je met de bekende pinch-to-zoom beweging inzoomen op de foto. In de video hieronder kun je de beschreven stappen nog eens rustig nakijken.

Het enige nadeel van Zoom for Instagram is dat er automatisch een watermerk over de gekozen foto`s wordt gelegd. Heel storend is dit  niet, maar je kunt het  weghalen door de betaalde versie van de app te installeren. Die kost 1,67 euro in Google Play.

Laatste nieuws over Instagram

Draag ook bij aan dit artikel

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.