Tip: Zo gebruik je de dramatische Superzoom voor Instagram Verhalen

Erwin Vogelaar
26 oktober 2017, 19:37
2 min leestijd
Tip: Zo gebruik je de dramatische Superzoom voor Instagram Verhalen

Instagram introduceert een nieuwe manier om lekker dramatisch te doen: de Instagram Superzoom. Zo gebruik je deze functie.

Lees verder na de advertentie.

Instagram Superzoom gebruiken

Bekijk je de komende tijd de Instagram Verhalen van je vrienden, dan is de kans groot dat de beelden een stuk dramatischer zijn dan normaal. Niet omdat de video’s slechter zijn, maar omdat er pure drama wordt toegevoegd. Dit is mogelijk met de nieuwe Superzoom-functie.

De functie is enkel te gebruiken als je een Instagram Verhaal maakt, dus niet om een video op Instagram te plaatsen. Superzoom gebruiken is erg simpel. Doorloop hiervoor de volgende stappen.

instagram superzoom
  1. Open Instagram;
  2. Tik linksboven op het plaatje van jouw hoofd met ‘Jij’ en een plus eronder;
  3. Scrol aan de onderkant van het scherm tot je bij ‘Superzoom’ komt;
  4. Plaats in beeld waar je op in wil zoomen, bij voorkeur een gezicht;
  5. Druk op de opnameknop;
  6. Vervolgens plaatst Instagram er automatisch muziek bij.

Andere opnamemogelijkheden

Naast Superzoom vind je ook nog andere opnamemogelijkheden tijdens het maken van een Instagram Verhaal. Kies je bijvoorbeeld voor ‘Live’, dan start je een live opname waar je vrienden naar kunnen kijken. Deze live opname is na afloop als Verhaal te plaatsen voor diegene die er niet live bij konden zijn.

Kies je voor ‘Boomerang’ dan neem je een heel kort stukje op dat telkens heen en weer wordt afgespeeld. ‘Rewind’ speelt de video in de omgekeerde volgorde af, terwijl ‘Handsfree’ je een Verhaal laat maken zonder dat je de opnameknop ingedrukt hoeft te houden.

Instagram downloaden

Superzoom is onderdeel van de nieuwste versie van Instagram (versie 20.0). Deze versie wordt op dit moment uitgerold, dus het kan even duren tot je de functie ook terugziet op jouw toestel. Zorg er in ieder geval voor dat je de nieuwste versie van de app downloadt in de Play Store via onderstaande link.

Download Instagram in Google Play (gratis)

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu
Nieuws Tips Apps Reviews Thema's Video's