Zo gebruik je de Type-modus in Instagram Verhalen
Erwin Vogelaar

Het is nu mogelijk om in Instagram Verhalen ‘Type’ te gebruiken. Hiermee plaats je teksten met een gekleurde achtergrond zonder foto of video. Zo werkt het.

Lees verder na de advertentie.

Advertenties en adblockers

Je ziet deze tekst omdat je een adblocker gebruikt en onze advertenties blokkeert. Dat vinden we jammer, want die advertenties hebben we nodig om onze onafhankelijke artikelen gratis aan te bieden. Steun Android Planet door ons aan je whitelist toe te voegen. Alvast bedankt!

Zo gebruik je de Instagram Verhalen Type-modus

Na de dramatische Superzoom aan het eind van 2017, is het nu tijd voor een nieuwe functie binnen Instagram Verhalen: Type. Hiermee plaats je een afbeelding in je Verhaal die puur bestaat uit tekst en een gekleurde achtergrond. Handig als je iets wil delen, zonder dat je daarvoor een video hoeft te maken.

instagram verhalen type

Het was al mogelijk om een tekst over een foto of video te plaatsen, maar met de nieuwe Type-modus heeft de tekst de focus. Je kiest zelf de stijl en kleur. Om deze modus te vinden, doorloop je de volgende stappen:

  1. Open Instagram;
  2. Tik linksboven op het plaatje van jouw hoofd met het plusje en ‘Jij’ eronder;
  3. Aan de onderkant van het scherm scrol je naar de optie ‘Type’ of ‘Letters’;
  4. Schrijf je tekst;
  5. Met de knop bovenin pas je de de stijl aan;
  6. En met de knop links onderin pas je de kleur aan.

De nieuwe functie wordt op op het moment van schrijven uitgerold naar alle gebruikers. Het kan dus zijn dat je nog even moet wachten tot de functie beschikbaar is op jouw smartphone. Zorg er in ieder geval voor dat je de nieuwste versie van de app downloadt via de Play Store. Dat kan via deze link.

Voeg ook gifs toe aan je Verhalen

Sindskort is het ook mogelijk om een gif toe te voegen aan een Verhaal. Hiermee plaats je een bewegend plaatje over je foto of video heen. Dat werkt op een andere manier dan ‘Type’ of ‘Superzoom’. We leggen uit hoe het moet. Zo voeg je een bewegende gif-afbeelding toe aan je Instagram Verhaal.

Lees het laatste nieuws over Instagram

Draag ook bij aan dit artikel

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.