Zo voeg je vragenstickers toe aan Instagram Verhalen in 4 stappen
Michel van 't Klaphek

Dankzij een nieuwe update kun je naast polls ook vragenstickers aan Instagram Verhalen toevoegen. Dit is een uitstekende manier om het gesprek met vrienden op gang te krijgen.

Lees verder na de advertentie.

Advertenties en adblockers

Je ziet deze tekst omdat je een adblocker gebruikt en onze advertenties blokkeert. Dat vinden we jammer, want die advertenties hebben we nodig om onze onafhankelijke artikelen gratis aan te bieden. Steun Android Planet door ons aan je whitelist toe te voegen. Alvast bedankt!

Instagram Verhalen vragenstickers toevoegen: zo doe je dat

Instagram zit niet stil en blijft nieuwe functies toevoegen. Nadat het eerder al mogelijk werd om een videogesprek in de populaire app te voeren, kun je nu ook zogenoemde vragenstickers aan Verhalen toevoegen.

Hiermee wil Instagram ervoor zorgen dat je meer met vrienden gaat kletsen over alledaagse dingen die jij meemaakt, maar dan laagdrempeliger als via een privébericht. De update rolt vanaf vandaag uit en is voor iedereen beschikbaar.

Vragenstickers toevoegen is heel makkelijk:

  1. Maak een nieuw verhaal door op het foto-icoon linksboven te tikken;
  2. Veeg het stickermenu omhoog en selecteer ‘Vragen’;
  3. Typ je vraag en maak het blokje naar wens op, bijvoorbeeld door de kleur of grootte te veranderen;
  4. Nadat je Verhaal is gepubliceerd kunnen vrienden reageren.

Instagram-verhalen-vragenstickers-screenshot

Je vrienden kunnen zo vaak en uitgebreid reageren als ze zelf willen. De antwoorden worden verzameld in het statistiekenscherm van het bericht. Zodra je op een reactie drukt kun je deze toevoegen aan een nieuwe foto of Verhaal. De accountnaam of foto van de vraagsteller is hierin niet te zien, om zo anonimiteit te garanderen.

Uitbreiding op polls

Vragenstickers is iets anders dan een poll toevoegen, waarbij gebruikers enkel met ‘Ja’ of ‘Nee’ kunnen antwoorden. Vragenstickers kun je gebruiken om vragen te stellen waarop je vrienden uitgebreider kunnen antwoorden. Instagram zegt dat het de bedoeling is om vooral luchtig contact mogelijk te maken.

Download Instagram in Google Play (gratis)

Lees het laatste nieuws over Instagram

Draag ook bij aan dit artikel

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.