Tip: lettergrootte aanpassen in Chrome

Redactie
20 juli 2015, 19:13
1 min leestijd
Tip: lettergrootte aanpassen in Chrome

De standaardgrootte van letters in de Chrome-browser zijn niet voor iedereen ideaal: de één vindt ze te klein, de ander juist weer te groot. Android Planet laat zien hoe je de lettergrootte in Chrome aanpast.

Lees verder na de advertentie.

Lettergrootte van Chrome aanpassen: zo doe je dat

chrome-lettergrootte

Door de lettergrootte aan te passen, zorg je er ook voor dat de websites in grootte veranderen. Een website met minder grote letters is logischerwijs ook kleiner. Velen vinden de letters in Chrome echter te klein en hebben soms moeite met lezen. Dan kan veelvuldig inzoomen uitkomst bieden, maar je lost dit probleem sneller op door de standaardgrootte van letters aan te passen.

In Chrome ga je naar Instellingen > Toegankelijkheid  waar je de mogelijkheid hebt om de tekstschaal aan te passen. Normaliter staat deze op honderd procent. Daaronder is een tekst te vinden die een beeld geeft van de lettergrootte. Zo kun je de grootte kiezen die jij het fijnste vindt. Hoe hoger de tekstschaal, hoe groter de letters.

Sommige websites blokkeren daarnaast de mogelijkheid om in te zoomen door de vingers over het scherm uit elkaar te bewegen. De optie ‘zoom inschakelen forceren’ schakelt de zoomfunctie op elke website in, ongeacht of een website dit blokkeert of niet.

Laatste nieuws over Chrome

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu