Tip: zo kijk je live televisie via je Chromecast

Colin Baak
26 april 2022, 16:51
3 min leestijd
Tip: zo kijk je live televisie via je Chromecast

De Chromecast is een handig apparaatje waarmee je jouw televisie een stuk slimmer maakt. Heb je geen televisie-abonnement, maar wil je toch naar Boer Zoekt Vrouw kijken? Dankzij verschillende apps en de Chromecast kijk je alsnog live televisie.

Lees verder na de advertentie.

Live televisie via Chromecast in enkele simpele stappen

Wil je anno 2022 een Chromecast kopen, dan heb je twee fijne keuzes. Zo is er de ‘normale’ Chromecast en uitgebreidere Chromecast met Google TV. Beide apparaatjes dienen hetzelfde doel: van een ‘dom’ scherm een slim apparaat maken. Je kunt van alles en nog wat streamen naar het grotere scherm, waaronder films, series, YouTube-video’s en zelfs muziek.

Je favoriete serie op Netflix, Disney Plus of HBO Max kijken is zo geen enkel probleem, maar ook Spotify of je vakantiekiekjes op die manier bekijken werkt prima en snel. Maar televisie kijken zonder dat je daarvoor een tv-abonnement nodig hebt, of kijken zonder allerlei gedoe van kabels: kan dat ook? Zeker! In deze tip bespreken we kort drie handige services, namelijk NLZiet, Ziggo en NPO Plus.

Nederlands aanbod via NLZiet

NLziet kost 7,95 euro per maand en is maandelijks opzegbaar. Zoals de naam al verklapt, kun je via de dienst allerlei Nederlandse zenders bekijken, waaronder NPO 1, 2 en 3, maar ook commerciële zenders. Ook verschillende regionale zenders zijn van de partij. Wil je echter kijken naar buitenlandse zenders of kanalen als TCL, National Geographic of Discovery Channel, dan is NLZiet niet de juiste keuze voor je.

Naast live televisie kijken kun je ook programma’s terugkijken of juist vooruit zien. Ook biedt de app een handige televisiegids en kun je ‘m een maand gratis gebruiken voordat je een abonnement afsluit.

NLZIET | Online tv-kijken

NLZIET Cooperatief

Gratis via Google Play

Alles wat je wil kijken via Ziggo

Ben je abonnee bij Ziggo? Met de Ziggo Go-app kun je alle (live) televisie streamen naar de Chromecast. Het is uiteraard afhankelijk van het pakket wat je afneemt wat je wel en niet kunt kijken. Geen zin om kabels te trekken naar het scherm van het kantoor of de kinder- of hobbykamer? Dan biedt een Chromecast ook de uitkomst.

Net zoals bij NLZiet kun je door de verschillende zenders heen scrollen en wat opzetten op je smartphone of tablet. Is dat apparaat verbonden met hetzelfde wifi-netwerk als de Chromecast, dan kun je de content ook naar het grotere scherm casten.

Ziggo GO

Liberty Global

Gratis via Google Play

NPO-app geeft je live-toegang tot de Publieke Omroep

Via de NPO-app kun je live naar alle zenders van de Publieke Omroep kijken. Dit zijn NPO 1, 2 en 3. Dit kan zonder abonnement, dus dat maakt de app erg aantrekkelijk. Wil je programma’s, documentaires en series van jaren geleden terugkijken? Ook dat kan met de NPO-app, maar hiervoor heb je wél een abonnement nodig.

NPO

Een abonnement op NPO Plus kost slechts 2,95 euro per maand. Hiervoor krijg je een groter aanbod van buitenlandse documentaires, films en series en zie je niet langer reclames. Download de NPO-app hier.

Via deze weg televisie kijken kan bijvoorbeeld ook met de Google Nest Hub. Dat slimme scherm van Google kun je ook gebruiken om muziek mee te luisteren, als wake-up light of om je slaap bij te houden. Lees trouwens ook nog even onze Nest Hub review, waarin je onze ervaringen met het slimme scherm vindt.

Lees meer artikelen over streaming op Android Planet:

Je leest een artikel dat eerder op onze website is verschenen. We hebben de informatie bijgewerkt en het artikel opnieuw gepubliceerd.

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu