De Samsung Galaxy S23 nu extra scherp geprijsd!

Zo werkt Multi-Window in Android M

Gijs Ettes
2 juni 2015, 14:46
2 min leestijd
Zo werkt Multi-Window in Android M

Een van de tofste features die Android M brengt, maar die vooralsnog wat verborgen zit, is Multi-Window. Met deze functie kun je meerdere apps naast elkaar draaien, wat multitasking een stuk gemakkelijker maakt.

Lees verder na de advertentie.

Multi-Window: verborgen functie in Android M

Multi-Window is als gezegd verborgen en niet standaard te gebruiken in de developer preview van Android M. Om de functie te activeren is het nodig om een custom recovery te installeren en een kleine aanpassing te doen in het build.prop bestand. Op Reddit staat beschreven welke stappen je moet doorlopen. Is dat gebeurd, dan kun je via de ontwikkelaarsopties Multi-Window inschakelen.

Houd er wel rekening mee dat dit een experimentele functie is, dus er is altijd het risico dat apps crashen. Om apps onder elkaar weer te geven, druk je op de multitaskingknop om je overzicht met recent geopende apps weer te geven. Tik vervolgens op het vierkantje dat naast het kruisje staat, en kies op welke manier de vensters in Multi-Window getoond moeten worden.

https://www.youtube.com/watch?t=1&v=KxGPoGG29n8

Bij tablets met Android M heb je meer opties om aan te geven op welk gedeelte van het scherm de apps worden getoond. Zoals je in onderstaande video ziet, kun je op bijvoorbeeld de Nexus 9 vier apps tegelijkertijd gebruiken. Het werkt nog niet helemaal vlekkeloos, maar wellicht dat daar in de consumentenrelease van Android M verandering in komt.

Echt nieuw is Multi-Window overigens niet. In TouchWiz, de skin die Samsung over Android heen legt, is de functie om meerdere apps naast elkaar te draaien al een jaar of drie beschikbaar. LG heeft met Dual Window een vergelijkbare functie die met de LG G3 werd geïntroduceerd.

Lees meer over Android M

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu