Afspeelsnelheid in Netflix wijzigen: zo speel je films sneller (of langzamer) af

Michel van 't Klaphek
23 februari 2022, 16:46
2 min leestijd
Afspeelsnelheid in Netflix wijzigen: zo speel je films sneller (of langzamer) af

Ben je een goede film aan het kijken, maar duren de monologen heel erg lang? Gelukkig kun je de afspeelsnelheid in Netflix wijzigen en films sneller (of juist trager) afspelen. Zo werkt het.

Lees verder na de advertentie.

Afspeelsnelheid op Netflix wijzigen

Door de afspeelsnelheid in Netflix te wijzigen kun je zelf bepalen hoe snel (of sloom) de video wordt afgespeeld. Je kunt kiezen uit afspeelsnelheden van 0.5x, 0.75x, 1.25x en 1.5x. Bij de eerste twee afspeelsnelheden gaat alles trager. Bij de twee laatstgenoemde wordt de video dus juist versneld afgespeeld.

Dat kan handig zijn als je een film te lang vindt duren, maar toch wil weten hoe hij afloopt. Een ingewikkelde documentaire kun je juist trager afspelen, zodat je alle informatie meekrijgt. Zo pas je de afspeelsnelheid in Netflix aan:

  1. Open de Netflix-app op je Android-telefoon;

  2. Kies welke documentaire, film of serieaflevering je wil kijken;

  3. Tik in de videospeler linksonder op het snelheidsicoon;

  4. Geef de voor jou ideale snelheid aan.

Afspeelsnelheid Netflix

Netflix is niet de eerste videodienst waarbij je de afspeelsnelheid kunt wijzigen. YouTube beschikte al jaren over zo’n functie. Volgens The Verge heeft het zo lang geduurd voordat Netflix ermee aan de slag ging omdat de filmindustrie er niet op zat te wachten. Meerdere filmmakers zouden niet willen dat de kijkervaring nu door kijkers aangepast kan worden. Dat zou ten koste gaan van hoe zij de film gemaakt hebben.

Netflix

Netflix, Inc.

Gratis via Google Play

Meer over Netflix

Netflix is een van de populairste apps van de afgelopen jaren. Een goede film of serie opzetten lukt dan ook vrijwel iedereen, maar de app heeft meer om het lijf. Wist je bijvoorbeeld dat je films en series kunt downloaden, zodat je geen internetverbinding nodig hebt? En staat de Verder kijken-lijst van jou vol met series die je nooit af gaat kijken? Check dan onderstaand artikel waarin we uitleggen hoe je deze lijst opruimt.

Naast Netflix zijn er natuurlijk veel meer streamingdiensten waar je allerlei films, series en documentaires kunt bekijken. Kan Netflix jou niet bekoren? Misschien kan Disney Plus of Amazon Prime Video dat wel. Later dit jaar kun je ook aan de slag met ViaPlay (voor onder andere Formule 1) of bijvoorbeeld HBO Max. Is Arthouse helemaal jouw genre? Neem dan eens een kijkje bij CineMember, via dat platform kun je onbeperkt genieten van honderden films.

Je leest een artikel dat eerder op onze website is verschenen. We hebben de informatie bijgewerkt en het artikel opnieuw gepubliceerd.

Bron: The Verge
Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu