De Samsung Galaxy A54: Ruil in en krijg tot €80 extra terug!

Gids: alles wat je moet weten over Netflix op Android

Erwin Vogelaar
21 november 2018, 15:02
5 min leestijd
Gids: alles wat je moet weten over Netflix op Android

Met de Netflix-app kijk je het volledige aanbod van de videodienst op je smartphone, of stream je films en tv-series naar een Chromecast. Android Planet zet in deze Netflix-gids alle tips voor de mobiele app voor je op een rijtje.

Lees verder na de advertentie.

Netflix-gids voor Android

Van de verschillende videodiensten op de markt blijft Netflix toch de populairste. Dat is niet gek, want Netflix heeft het grootste aanbod. Ook maakt het bedrijf steeds meer eigen producties. Netflix is nog niet de plek om Nederlandse series te bekijken, want daarvoor moet je meer bij Videoland zijn. Wel kun je elke dag seizoenen bingen zonder ooit verveeld te raken.

Op Android kun je, mits je een Netflix-abonnement hebt, het volledige aanbod bekijken. Er zijn wat tips die het gebruik van de app fijner maken. We zetten ze bij elkaar in deze Netflix-gids.

1. Houd een kijklijst bij

Het is handig om in de app een kijklijst bij te houden. Dit is een lijst met series en films die je nog wil zien en dus niet wil vergeten. Start je later Netflix op, dan hoef je dus niet door het aanbod te scrollen, want je duikt gewoon de lijst in waar alle dingen staan waarin jij geïnteresseerd bent. Iets in je lijst plaatsen doe je door een serie of film te openen en vervolgens op het plusje te tikken.

Je lijst vind je vervolgens terug in het hoofdscherm, net onder de kop “Verderkijken voor..”. Of je gaat naar het menu en tikt daar op ‘Mijn lijst’.

netflix-gids

2. Laat de algoritmes voor je werken

Elke maand geven we op Android Planet vijf nieuwe Netflix-kijktips, maar er is natuurlijk veel meer om te kijken. Om iets te vinden ben je verder aangewezen op wat Netflix je aanraadt. Daarom moet je de dienst helpen om series en films te vinden die passen bij jouw smaak. Dat doe je deels al automatisch door zaken te kijken, maar je helpt extra door in het scherm van een serie of een film op het duimpje met ‘Beoordelen’ te drukken. Vervolgens tik je op een duimpje omhoog of omlaag.

De algoritmes zetten vervolgens niet alleen series en films in het hoofdscherm waarvan Netflix hoopt dat je ze leuk vindt, maar elke serie en film krijgt ook een rating. Zie je bijvoorbeeld een “95% match staan”, dan is er een grote kans dat jij deze serie of film goed vindt.

3. Zien wat er wordt toegevoegd

Onderin beeld brengt de middelste knop (een rechthoek met een pijltje erin) je naar een nieuw scherm waar Netflix een selectie maakt van komende series en films. Vaak kun je direct een trailer kijken, maar niet altijd. Sowieso kun je de series en films in dit scherm alvast op je kijklijst zetten.

netflix gids

4. Download series en films voor onderweg

Netflix biedt de mogelijkheid om series en films te downloaden om onderweg te kijken zonder internet. Niet alles op Netflix is te downloaden, maar veel wel. Hiervoor ga je naar de pagina van een serie, scroll je naar beneden en tik je naast de aflevering op het pijltje. Bij een film tik je op ‘Downloaden’ direct onder de korte beschrijving van de film.

Al je downloads vind je terug in de ‘Downloads’-tab. Downloads kun je daar ook weer verwijderen. Je kunt je gedownloade entertainment overigens niet ongelimiteerd bekijken, want downloads verlopen vanzelf weer.

5. Dit kun je in het instellingenmenu aanpassen

Ga je naar het menu en kies je voor ‘App-instellingen’, dan staan daar verschillende handige instellingen die je kunt aanpassen. Bij ‘Afspelen’ stel je in of je alleen via wifi mag kijken, of dat je data wil besparen. Je kiest een optie door eerst het schuifje naar links te halen. Staat het schuifje naar rechts, dan kiest Netflix gewoon de beste beschikbare verbinding.

netflix-gids

Daarnaast kun je in dit menu meldingen uitzetten, zorgen dat downloads alleen via wifi worden gedownload en wat de beeldkwaliteit van deze downloads mogen zijn. Hogere kwaliteit betekent grotere bestanden.

6. Verander ondertiteling of taal

Ben je aan het kijken en wil je de taal of wellicht enkel de ondertiteling veranderen? Dat doe je door op het tekstballonnetje te tikken en bij ‘Audio’ de taal van de gesproken dialogen en bij ‘Ondertiteling’ de ondertiteling te kiezen.

7. Netflix met hdr

Menig Netflix Original ondersteunt de mogelijk om bekeken te worden met hdr. Daarvoor moet je toestel deze technologie wel ondersteunen. Hoewel er nog weinig smartphones zijn met een 4k-resolutie, zijn er wel steeds meer toestellen die hdr ondersteunen. Heb je een smartphone met een hdr-scherm, dan kun je nog niet direct Netflix met hdr bekijken. Daarvoor moet Netflix eerst het toestel ondersteunen.

Voorbeelden van toestellen die Netflix-hdr ondersteunen, zijn de Samsung Galaxy S9, Galaxy Note 9, Sony Xperia XZ2, Huawei P20 en Mate 10 Pro. Op deze pagina vind je alle geschikte toestellen op een rijtje.

netflix-gids

8. Gebruik je Chromecast

Natuurlijk kun je ook je Netflix-beelden naar een Chromecast sturen. Via de Android-app en een Chromecast kijken is zelfs de makkelijkste optie. Je hoeft niet een slome tv-app te openen, of de afstandsbediening van het kastje onder je televisie te zoeken.

Beelden casten kan op twee manieren. Of je tikt op het Chromecast-icoontje in het hoofdscherm van de Netflix-app en kiest daarna de serie of film die je wil kijken. Of je opent eerst de serie of film en tikt daarna op het Chromecast-icoontje. Via de app kun je vervolgens een andere serie of film starten, terugspoelen, vooruitspoelen, pauzeren en stoppen.

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu