Werkt Netflix niet? Met deze 5 tips kijk je snel weer verder! (+ video!)

Michel van 't Klaphek
15 mei 2020, 14:54
3 min leestijd

Werkt Netflix niet? Dat is vervelend, maar de kans is groot dat je het probleem kunt oplossen. Android Planet helpt je een handje op weg met vijf praktische tips.

Netflix werkt niet: 5 oplossingen op een rijtje

De meeste problemen kun je redelijk makkelijk zelf oplossen, en die vlieger gaat ook op voor wanneer Netflix niet werkt. Maak hiervoor gebruik van onderstaand stappenplan.

1. Controleer je internetverbinding

Netflix is een stuk sneller en simpeler dan de videotheek van vroeger, maar heeft wel een goede internetverbinding nodig. Als de streamingdienst dus ineens niet meer werkt, is het verstandig om je verbinding te controleren. Kijk hiervoor rechtsboven in het meldingenbalkje van je Android-telefoon.

Zie je hier meerdere streepjes? Dan heb je wifi-verbinding. Wanneer je via mobiel internet kijkt, moet je letten op de aanwezigheid van de letters “3G” of “4G”. De makkelijkste manier om te controleren of je ook echt internetverbinding hebt is door even de browser te openen, en bijvoorbeeld naar androidplanet.nl te gaan.

2. Check of Netflix een storing heeft

Kun je zonder problemen je favoriete website bezoeken, maar krijg je Netflix met geen mogelijkheid aan de praat? Controleer dan of de streamingdienst een storing heeft. Ga hiervoor naar de website van de streamingdienst. Indien Netflix bij meerdere mensen niet werkt, maakt de website hier een melding van.

3. Controleer de foutcode

Krijg je tijdens het opstarten van je favoriete film of serie een specifieke foutcode op het scherm van je televisie, computer of telefoon te zien? Dat is vervelend, maar biedt wel hoop. Netflix heeft namelijk uitgebreide handleidingen gemaakt over hoe je deze specifieke foutcodes kunt oplossen.

Ga hiervoor naar de ondersteuningspagina van de Netflix-website en voer de foutcode in. Je kunt tientallen van deze codes krijgen, maar ze zien er ongeveer als volgt uit: “Error 12001” of “UI3012”. Na het invoeren krijg je een uitgebreide handleiding te zien om het probleem op te lossen.

4. Installeer de app opnieuw

Werkt Netflix bijvoorbeeld wel op je computer, maar niet op je smartphone? Dan is het verwijderen en opnieuw installeren van de Android-app een logische stap. Mogelijk is er tijdens het gebruiken van de Netflix-app een foutje in de applicatie geslopen dat enkel met een harde reset verholpen kan worden.

→ Download de Netflix-app in de Play Store (gratis)

netflix werkt niet screens 2

5. Neem contact op met de klantenservice

Werkt Netflix nog steeds niet en heb je alle bovenstaande oplossingen geprobeerd? Dan zit er niets anders op dan contact opnemen met de klantenservice van de streamingdienst. Mogelijk is er sprake van ietwat diepgaandere technische problemen, zoals verkeerde routerinstellingen.

Je kunt Netflix zeven dagen per week tussen 8:00 en 23:00 uur bellen op 0800-0229647. Vind je het niet erg om in het Engels geholpen te worden? Dan kun je ook buiten deze uren met vragen terecht. Daarnaast biedt Netflix klantenservice via livechat. Hierbij geef je vooraf aan welk probleem je hebt, waarna je zo snel mogelijk wordt geholpen.

Meer over Netflix

Ben je nieuw in de wereld van streaming? Check dan onze uitgebreide Netflix-gids om een vliegende start te maken. Zo is het voor veel mensen bijvoorbeeld niet direct duidelijk hoe ze hun Netflix-kijklijst kunnen opschonen.

Wanneer je uitgekeken bent op de populairste streamingdienst van het land neem je een kijkje in ons overzicht van Netflix-alternatieven. Zoek je juist toffe nieuwe films en series op de streamingdienst, neem dan een kijkje in ons overzicht met streamingtips, waarin we regelmatig nieuwe Netflix-films en -series bespreken.

Categorieën: Basisfuncties, Foto en video
Spotlight: Netflix

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Menu
Nieuws Tips Apps Reviews Spotlights Adventskalender