Tip: zet je Android-smartphone op ‘niet storen’ via je Google Home

Dennis de Vries
12 april 2019, 13:44
2 min leestijd
Tip: zet je Android-smartphone op ‘niet storen’ via je Google Home

Google blijft lekker bezig met het toevoegen van functies in Google Assistent. Zo wordt de samenwerking tussen verschillende apparaten wat verder uitgediept. Je kunt nu Google Home de opdracht geven om smartphones in huis op ‘niet storen’ te zetten. Voorlopig moet dat nog wel even in het Engels.

Lees verder na de advertentie.

De optie om je toestel via Google Home op do not disturb te zetten, werd vorig jaar november al bekendgemaakt. Toen presenteerde Google een hele serie aan nieuwe functies voor Google Assistent, waarvan een aantal nog geen precieze releasedatum kregen. Zo deden ze bijvoorbeeld uit de doeken hoe je op de telefoon slimme routines voor je wekker kon instellen, zodat ‘s ochtends als de wekker gaat, ook je verbonden lampen en de verwarming bijvoorbeeld aanspringen.

Telefoon op stil, via Google Home

De optie om ‘niet storen’ aan te zetten is nu ook stilletjes geactiveerd, zo merkt Android Police op. Je kunt één of meerdere telefoons in je huis met een spraakcommando op stil zetten.

  1. Voorlopig is het voor deze functie nog nodig om je Assistent op Engels (US) in te stellen. Nederlands werkt nog niet;
  2. Zorg dat je Google Home en smartphone verbonden zijn met hetzelfde account;
  3. Geef het spraakcommando: “Ok Google, silence my phone;
  4. Je krijgt nu geen meldingen en telefoontjes meer door. Geniet van de rust.

Er zijn een aantal variaties op het spraakcommando. Zo geeft “mute my phone” hetzelfde resultaat. Dat werkt prima als er slechts één telefoon verbonden is met de Google Home. Zijn er meerdere smartphones actief, dan moet je iets specifieker zijn, bijvoorbeeld: “Ok Google, mute my Pixel 2“.

Heb je even helemaal geen zin in gepingel of gebel om je heen, dan kun je ook alle verbonden toestellen in één keer op stil zetten door even te zeggen: “Ok Google, mute all devices”.

Niet storen via Google Home

Het is een kleine uitbreiding op de verschillende mogelijkheden waarop Google je rust in huis laat creëren. Het is tenslotte ook al mogelijk om je telefoon zelf via de eigen Google Assistent op stil te zetten via een spraakcommando.

Ook kun je een Google Home via de Home-app op je telefoon op ‘niet storen’ zetten om ‘m zo de mond te snoeren. Met deze toevoeging wordt het dus ook mogelijk om andere apparaten in je netwerk via spraakcommando’s stil te krijgen. Wanneer dit in het Nederlands kan, is nog niet bekend.

Het laatste nieuws over Google

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu