Standaard is je Android-toestel al uitgerust met de nodige apps, maar je vindt er in Google Play natuurlijk nog veel meer. Op dit moment bevat Googles online app-winkel honderdduizenden applicaties waarmee je de functionaliteit van je toestel verder uitbreidt.
Lees verder na de advertentie.
Nieuwe apps installeren op je Android-smartphone of -tablet is zo gepiept. In deze tip laten we je zien hoe je precies te werk moet gaan.
Via Google Play vind je nieuwe applicaties voor je Android-toestel. Het aanbod varieert van games tot apps voor sociale media, productiviteit, muziek, video en ga zo maar door. Als je de Google Play-app start kun je met het vergrootglaspictogram rechtsboven beginnen met zoeken, maar je kunt ook kiezen voor diverse categorieën. Naast apps en games biedt Google Play namelijk ook films, muziek en boeken aan.
Vind snel de juiste apps
Door op de categorie apps of games te tikken, kom je terecht op een startpagina met populaire of aanbevolen apps. Beginners krijgen zo snel toegang tot populaire applicaties als WhatsApp, Facebook, Nu.nl, Twitter en Runkeeper. In Google Play is het ook mogelijk om naar links of rechts te vegen, zodat je de populairste betaalde en gratis apps vindt en toplijsten met nieuwe apps en applicaties die veel geld opbrengen.
Tik je op de menuknop linksboven dan ontvouwt zich een snelmenu waarmee je de startpagina bereikt en het overzicht met apps die op je Android-toestel staan. ‘Mijn apps’ toont daarnaast welke apps geĂĽpdatet kunnen worden. Vanuit het snelmenu zie je ook je verlanglijstje met apps en heb je de mogelijkheid om een promotiecode in te wisselen.
Via ‘Instellingen’ beheer je welke meldingen Google Play geeft, stel je in of en wanneer er een wachtwoord moet worden ingevoerd en bepaal je de inhoudsfiltering. Dat laatste is handig wanneer je niet wilt dat je kinderen toegang hebben tot volwassen materiaal in Googles online winkel, zoals gewelddadige games.
Check de machtigingen en gebruikersbeoordelingen
Als je apps in Google Play downloadt, word je altijd gepresenteerd met een overzicht van de machtigingen die de desbetreffende app nodig heeft. Denk aan netwerkcommunicatie of toegang tot de sd-kaart of je contacten. Lees het overzicht altijd goed na en wees kritisch: niet elke app heeft immers toegang nodig tot elk onderdeel van jouw Android-toestel.
Voordat je apps gaat downloaden, verdient het ook de voorkeur om de gebruikersbeoordelingen en het aantal downloads te checken. Is een app goed beoordeeld en vaak gedownload, dan kun je er vanuit gaan dat deze veilig is om te gebruiken.
→ Op zoek naar meer? Check ons overzicht met de populairste Android tips!