De Samsung Galaxy S21 FE nu tot €10 korting per maand op unlimited data!

NPO Samen: Zo kijk je samen op afstand naar programma’s van de NPO

Michel van 't Klaphek
20 september 2021, 12:55
2 min leestijd
NPO Samen: Zo kijk je samen op afstand naar programma’s van de NPO

Samen met vrienden kletsen over dat gênante afspraakje in First Dates? Dat kan makkelijk en snel met NPO Samen. Hiermee kijk je op afstand samen naar hetzelfde programma. In dit artikel leggen we uit hoe het werkt.

Lees verder na de advertentie.

Samen kijken naar NPO Start: zo werkt NPO Samen

NPO Samen werkt nog niet in de Android-app van de NPO, maar wel in de browser en via je laptop of desktop-pc. Uiteraard kun je ook op een tablet samen naar je favoriete NPO-programma’s kijken. NPO Samen is voorlopig nog in bèta. Dat betekent dat je tegen problemen en vastlopers kunt aanlopen. Tijdens het testen op de redactie van Android Planet werkte het echter heel aardig.

Zo werkt NPO Samen:

  1. Ga op je Android-smartphone of computer naar de NPO-website;

  2. Zoek het programma uit dat je samen wil kijken;

  3. Tik rechtsboven op het icoontje om samen te kijken;

  4. Geef je naam op en tik op de oranje link;

  5. Deel deze link met vrienden, bijvoorbeeld via WhatsApp

  6. Keer terug naar de browser: veel kijkplezier gewenst!

De maker van de groep heeft vervolgens touwtjes in handen. Hij of zij kan het programma pauzeren of hervatten waarna het beeld bij de anderen ook stopt, of hervat. Op die manier loopt niemand achter en kijk je allemaal precies hetzelfde. Je kunt maximaal met vier mensen tegelijk NPO Samen kijken.

Kijk je samen op je smartphone? Dan kun je gewoon je browser even verlaten, bijvoorbeeld om even wat drinken te halen. Je camera gaat dan op zwart en de ‘meekijkers’ zien dus niet wat je doet. Let wel op, want je microfoon blijft wel aanstaan. Je kunt dus wel gewoon blijven kletsen met je vrienden. Het lijkt erop dat je alle documentaires, films en programma’s van de NPO samen met vrienden kunt bekijken.

Meer streaming-tips

NPO is niet de eerste streamingdienst waarmee je met vrienden naar je favoriete programma’s kunt kijken. Netflix Party doet ongeveer hetzelfde, maar dan voor Netflix. Via de browser kun je dankzij deze plugin allemaal tegelijk naar dezelfde film of serie kijken. Ook zijn er meerdere manieren om samen muziek te luisteren, bijvoorbeeld via Spotify.

Je leest een artikel dat eerder op onze website is verschenen. We hebben de informatie bijgewerkt en het artikel opnieuw gepubliceerd.

Bron: NPO
Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu