Tip: zo haal je als eerste OnePlus-updates binnen
Wouter Nijsen

OnePlus rolt regelmatig updates uit voor OxygenOS, het laagje software van de fabrikant. Toch moet je doorgaans lang wachten voordat je ze kunt downloaden, maar met dit trucje gaat het veel sneller.

Zo kun je sneller OnePlus-updates downloaden

OnePlus kiest ervoor om zijn toestellen niet te voorzien van stock-Android, maar laat ze draaien op OxygenOS. De belangrijkste reden hiervoor is dat het bedrijf meer controle heeft over de software, en dus bijvoorbeeld vaker updates kan uitrollen. Sinds de OnePlus 3 en OnePlus 3T ben je ervan verzekerd dat je toestel regelmatig wordt bijgewerkt met nieuwe functies en bugfixes. Daarbij is er één klein probleem, ook op de nieuwere OnePlus 5 en OnePlus 5T.

oneplus updates

Wanneer OnePlus laat weten een update uit te rollen, duurt het vaak dagen (of zelfs weken) voordat je ‘m kunt downloaden. De fabrikant rolt systeemupdates geleidelijk uit, wat betekent dat iedereen uiteindelijk de update binnenkrijgt, maar je er nogal lang op moet wachten. Dit is voornamelijk het geval bij grote Android-updates, zoals de Oreo-update voor de OnePlus 3 en 3T, die onlangs verscheen. Kleinere beveiligingspatches zijn vaak een stuk sneller beschikbaar.

Middels een simpele truc is het echter mogelijk om ze wat sneller binnen te halen. Hiervoor dien je een vpn-app te gebruiken, die je gratis uit de Play Store kunt plukken. Volg de onderstaande stappen.

  1. Zorg er eerst voor dat je een vpn-app op je OnePlus-toestel hebt geïnstalleerd. Voorbeelden hiervan zijn TunnelBear, Opera VPN of Turbo VPN;
  2. Heb je de vpn-app geïnstalleerd, dan moet je een nieuwe server selecteren. Kies hierbij voor een server uit Duitsland of Canada;
  3. Open vervolgens de Instellingen-app en ga naar ‘Systeemupdates’. Tik op ‘Controleren op updates’ om te checken of er een update voor je klaar staat;
  4. Is dit het geval, dan kun je direct beginnen met downloaden. Het is handig om voor het downloaden de vpn-app uit te schakelen. Dit zorgt ervoor dat de downloadsnelheid niet inkakt.

En dat was het! Door de stappen hierboven te volgen, haal je als eerste updates voor je OnePlus-smartphone binnen, en hoef je niet weken te wachten. Wil je meer weten over de software, check dan onze OnePlus 5 review, waarin we de belangrijkste features van OxygenOS uitlichten.

Lees het laatste nieuws over OnePlus

Draag ook bij aan dit artikel

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.