Tip: zo haal je als eerste OnePlus-updates binnen

Wouter Nijsen
31 juli 2018, 14:00
2 min leestijd
Tip: zo haal je als eerste OnePlus-updates binnen

OnePlus rolt regelmatig updates uit voor OxygenOS, het laagje software van de fabrikant. Toch moet je vaak even wachten voordat je ze kunt downloaden, maar met dit trucje gaat het veel sneller.

Lees verder na de advertentie.

Zo kun je sneller OnePlus-updates downloaden

OnePlus kiest ervoor om zijn toestellen niet te voorzien van stock-Android, maar laat ze draaien op OxygenOS. De belangrijkste reden hiervoor is dat het bedrijf meer controle heeft over de software, en dus bijvoorbeeld vaker updates kan uitrollen. Sinds de OnePlus 3 en OnePlus 3T ben je ervan verzekerd dat je toestel regelmatig wordt bijgewerkt met nieuwe functies en bugfixes. Daarbij is er één klein probleem, ook op de nieuwere OnePlus 5OnePlus 5T en OnePlus 6.

oneplus updates

Wanneer OnePlus laat weten een update uit te rollen, duurt het vaak dagen voordat je ‘m kunt downloaden. De fabrikant rolt systeemupdates geleidelijk uit, wat betekent dat iedereen uiteindelijk de update binnenkrijgt, maar niet direct. Dit is voornamelijk het geval bij grote Android-updates, al kan het ook voorkomen bij kleinere patches.

Middels een simpele truc is het echter mogelijk om ze wat sneller binnen te halen. Hiervoor dien je een vpn-app te gebruiken, die je gratis uit de Play Store kunt plukken. Volg de onderstaande stappen.

  1. Zorg er eerst voor dat je een vpn-app op je OnePlus-toestel hebt geïnstalleerd. Voorbeelden hiervan zijn TunnelBear of Turbo VPN;
  2. Heb je de vpn-app geïnstalleerd, dan moet je een nieuwe server selecteren. Kies hierbij voor een server uit Duitsland of Canada;
  3. Open vervolgens de Instellingen-app en ga naar ‘Systeemupdates’. Tik op ‘Controleren op updates’ om te checken of er een update voor je klaar staat;
  4. Is dit het geval, dan kun je direct beginnen met downloaden. Het is handig om voor het downloaden de vpn-app uit te schakelen. Dit zorgt ervoor dat de downloadsnelheid niet inkakt.

Ook makkelijk: Oxygen Updater

oxygenos 5.1.4

Ook kun je de Oxygen Updater-app gebruiken, waarmee je updates handmatig downloadt en installeert. Haal eerst de app binnen via onderstaande link en check of de nieuwste versie beschikbaar is. Download het bestand, dat overigens lokaal wordt opgeslagen. Vervolgens kun je in het updatescherm van je OnePlus-toestel op de drie puntjes rechtsboven tikken om een update handmatig te installeren. Vervolgens hoef je alleen maar het gedownloade bestand te selecteren, en wachten totdat de update is afgerond.

Download Oxygen Updater in Google Play (gratis)

En dat was het! Door de stappen hierboven te volgen, haal je als eerste updates voor je OnePlus-smartphone binnen, en hoef je niet weken te wachten. Wil je meer weten over de software, check dan onze OnePlus 6 review, waarin we de belangrijkste features van OxygenOS uitlichten.

Het laatste nieuws over OnePlus

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu