OnePlus Zen Mode uitgelegd: gun jezelf 20 minuten zonder je smartphone

De OnePlus 7 en 7 Pro zijn uitgerust met de nieuwe Zen Mode. Als je die activeert, kun je je smartphone twintig minuten niet meer gebruiken. Dit is hoe de feature werkt.

Lees verder na de advertentie.

Advertenties en adblockers

Je ziet deze tekst omdat je een adblocker gebruikt en onze advertenties blokkeert. Dat vinden we jammer, want die advertenties hebben we nodig om onze onafhankelijke artikelen gratis aan te bieden. Steun Android Planet door ons aan je whitelist toe te voegen. Alvast bedankt!

Zo werkt OnePlus Zen Mode

De Zen Mode is voor gebruikers die de hele dag niet van hun smartphone af kunnen blijven. Speel je de hele dag door Fortnite op je mobiel, of kun je het niet laten om een compleet seizoen van een serie op Netflix te bingen? Met de Zen Mode van OnePlus leg je jezelf een pauze op.

Zodra je de OnePlus Zen Mode activeert, is je smartphone twintig minuten lang vrijwel volledig onbruikbaar. In deze modus kun je alleen gebeld worden door noodcontacten, een alarmnummer bellen of een foto maken. Al je notificaties, apps, games en andere afleiding zijn niet beschikbaar. Op het scherm krijgt je slechts een timer te zien met hoe lang de Zen Mode nog aanstaat, met aanmoedigingen als ‘Je bent goed op weg!’ eronder.

Zelf een keer proberen? Dit is hoe je de OnePlus Zen Mode activeert:

  1. Veeg de notificaties op je OnePlus-toestel omlaag, zodat al je snelle instellingen zichtbaar zijn;
  2. Druk op de knop ‘Zenmodus’;
  3. De app vraagt je nu een paar keer of je zeker weet dat je de Zenmodus wil activeren. Kies voor ‘Kom op’ en Start’. Vervolgens heb je drie seconden om de optie te annuleren als je toch nog terug wil.

Let goed op: zodra je de Zen Mode activeert, is er geen enkele manier om je telefoon weer in te schakelen tot de timer voorbij is. Er is geen code die je kunt invoeren om de timer te omzeilen en ook het herstarten van je OnePlus heeft geen zin. Pas na twintig minuten krijg je weer toegang.

Alternatieven voor andere Android-smartphones

De functie is direct beschikbaar op de OnePlus 7 Pro, die vanaf 21 mei in Nederland te koop. Ook de OnePlus 7, die in juni verschijnt, is uitgerust met de Zen Mode. Daarnaast wordt de optie later toegevoegd aan de OnePlus 6 en 6T. Wanneer deze Zen Mode-update beschikbaar is voor de bestaande toestellen, is onbekend.

Heb je geen OnePlus-smartphone, dan zijn er verschillende andere apps waarmee je meer grip krijgt op het gebruik van je smartphone. Zo worden toestellen vanaf Android 9.0 (Pie) uitgerust met Digitaal Welzijn, een Google-app die je vertelt welke apps je het meest gebruikt. Heb je een oudere smartphone, check dan onze Digitaal Welzijn-alternatieven voor de beste apps.

Lees meer over OnePlus

Draag ook bij aan dit artikel

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.