In 4 stappen opgeslagen wachtwoorden terugvinden in Chrome
Erwin Vogelaar

Chrome voor Android heeft een update gekregen, waardoor je nu makkelijk je opgeslagen wachtwoorden terugvindt in de app.

Lees verder na de advertentie.

Advertenties en adblockers

Je ziet deze tekst omdat je een adblocker gebruikt en onze advertenties blokkeert. Dat vinden we jammer, want die advertenties hebben we nodig om onze onafhankelijke artikelen gratis aan te bieden. Steun Android Planet door ons aan je whitelist toe te voegen. Alvast bedankt!

Opgeslagen wachtwoorden in Google Chrome vinden

De Android-versie van Chrome laat je jouw wachtwoorden opslaan, zodat je ze de volgende keer niet opnieuw hoeft in te vullen. Om deze wachtwoorden weer terug te vinden, moest je voorheen naar de wachtwoordenwebsite van Google gaan. Dat is nu niet meer nodig, want je vindt ze ook in de app zelf.

De functie rolt geleidelijk naar alle gebruikers uit. Hierdoor moet je wellicht nog even geduld hebben. Zodra het zover is, vind je de wachtwoorden door de volgende stappen op je Android-toestel te doorlopen.

  1. Open Google Chrome;
  2. Druk op de menuknop (drie puntjes boven elkaar) rechtsboven;
  3. Kies voor ‘Instellingen’;
  4. Kies voor ‘Wachtwoorden opslaan’.

opgeslagen wachtwoorden

Hier vind je een lijst met al je wachtwoorden die opgeslagen zijn bij Google. In deze lijst zie je enkel het domein en je gebruikersnaam. Met de nieuwste update is het mogelijk om de wachtwoorden te zien. Hiervoor tik je op het domein in de lijst waar je het wachtwoord van wil weten.

Extra veiligheid

Omdat dit gevoelige informatie is, zorgt Google voor extra veiligheidsmaatregelen. Hierdoor is het niet zomaar voor iedereen mogelijk om jouw wachtwoorden in te zien. Allereerst moet je daarom opnieuw je smartphone ontgrendelen om een wachtwoord te bekijken. Hiermee bevestig je jouw identiteit.

Kijk er niet van op als de screenfunctie niet werkt wanneer er een wachtwoord in beeld staat. Google heeft deze functie namelijk uitgeschakeld voor een extra laag veiligheid.

Andere wachtwoordmanagers

Sinds Android 8.0 (Oreo) is het ook mogelijk om andere wachtwoordmanagers te gebruiken voor automatisch invullen. Zo kun je bijvoorbeeld LastPass automatisch oproepen als je inlogt op een website of in een app. Lees meer over hoe automatisch invullen met wachtwoordmanagers werkt.

Lees het laatste nieuws over Google

Draag ook bij aan dit artikel

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.