Samsung Galaxy S23-serie: tot €800 terug bij inruil!

In 4 stappen opgeslagen wachtwoorden terugvinden in Chrome

Michel van 't Klaphek
24 januari 2021, 10:01
2 min leestijd
In 4 stappen opgeslagen wachtwoorden terugvinden in Chrome

Google Chrome kan opgeslagen wachtwoorden onthouden. De browser weet dus bij welke websites jij een account hebt en vult automatisch je naam en wachtwoord in. In dit artikel leggen we uit hoe je wachtwoorden in Google Chrome kunt terugvinden.

Opgeslagen wachtwoorden in Google Chrome terugvinden

Waarschijnlijk heb je meer accounts dan je denkt. Omdat het vrijwel onmogelijk is om deze stuk voor stuk te onthouden, kan Google Chrome op Android wachtwoorden voor je opslaan. De volgende keer dat je bij een site inlogt kun je vervolgens automatisch je gebruikersnaam en wachtwoord laten invullen. Volg onderstaande aanwijzingen om een overzicht te bekijken van alle wachtwoorden die Google Chrome heeft opgeslagen:

  1. Open Google Chrome op je Android-smartphone;

  2. Tik rechts van de adresbalk op de drie puntjes;

  3. Kies ‘Instellingen’ en ga naar ‘Wachtwoorden’;

  4. Hier staan alle wachtwoorden die Google Chrome van je heeft.

De toegangscodes zijn gesorteerd op domein. Wil je het specifieke wachtwoord dat je gebruikt op een website zien? Tik dan op het domein en tik op het oog-icoon naast de website. Vervolgens vraagt Chrome om een ‘toegangsbewijs’. Je moet bijvoorbeeld een pincode of patroon doorgeven. Hierna wordt het wachtwoord pas zichtbaar.

In hetzelfde menu kun je opgeslagen wachtwoorden verwijderen. Hiervoor tik je op de prullenbank rechtsboven in het beeld. En heb je even snel een gebruikersnaam of wachtwoord nodig? Tik dan op de velletjes naast de vensters. Hiermee kopieer je de tekst naar je klembord en kun je ze snel in een andere app gebruiken.

Wachtwoorden niet langer opslaan

opgeslagen wachtwoorden

Vind je het geen fijn idee om jouw wachtwoorden in Google Chrome op te slaan? Gelukkig kun je dit uitzetten. In het Wachtwoorden-venster uit stap 3 zie je bovenaan het scherm ‘Wachtwoorden opslaan’. Wanneer je deze schakelaar uitzet (het vakje wordt grijs) stopt Google Chrome met continu vragen of je wachtwoorden wil opslaan.

Ook kun je de opgeslagen wachtwoorden beheren. Haal bijvoorbeeld het vinkje bij ‘Automatisch inloggen’ weg. Vanaf dat moment word je niet langer automatisch ingelogd bij websites waar je een account op hebt, maar moet je je identiteit verifiëren. Het uitzetten van deze optie is dus goed voor je veiligheid, maar levert je wel meer werk op.

Andere wachtwoordenbeheerders

Het is erg belangrijk om je privacy en veiligheid op het internet te beschermen. Een goede wachtwoordenbeheerder is daardoor volgens ons een must.  Check ons overzicht van goede Android wachtwoord-apps voor aanraders. Ook is het verstandig om ons artikel over het voorkomen van Android-virussen te lezen, want met een paar simpele voorzorgsmaatregelen kun je een hoop narigheid voorkomen.

Lees meer over Google Chrome:

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu