Opties voor ontwikkelaars inschakelen: zo doe je dat

Sinds Android 4.2 Jelly Bean is het niet meer mogelijk om in de opties voor ontwikkelaars te duiken zonder dat je enkele stappen onderneemt.

Lees verder na de advertentie.

Advertenties en adblockers

Je ziet deze tekst omdat je een adblocker gebruikt en onze advertenties blokkeert. Dat vinden we jammer, want die advertenties hebben we nodig om onze onafhankelijke artikelen gratis aan te bieden. Steun Android Planet door ons aan je whitelist toe te voegen. Alvast bedankt!

In de opties voor ontwikkelaars heb je bijvoorbeeld de mogelijkheid om de animatiesnelheid aan te passen en usb-foutopsporing in te schakelen om van meer functies gebruik te maken als het toestel met de pc is verbonden. In de opties voor ontwikkelaars vind je veel van dergelijke opties.

Opties voor ontwikkelaars inschakelen

ontwikkelaarsopties2Om de opties voor ontwikkelaars in te schakelen, ga je naar Instellingen > Over de telefoon > Build-nummer, waarna je ongeveer tien keer op het build-nummer moet drukken. Vervolgens verschijn de sectie ‘opties voor ontwikkelaars’ in de lijst met secties onder Instellingen.

Deze stappen zijn nodig sinds Android 4.2 Jelly Bean, omdat gebruikers die normaliter de ontwikkelaarsopties niet gebruiken soms instellingen in- of uitschakelden waardoor hun telefoon of tablet niet meer soepel werkte.

Daardoor zijn de ontwikkelaarsopties alleen beschikbaar via een speciale manier, waardoor er niet meer ‘zomaar’ mee kan worden gespeeld.

Draag ook bij aan dit artikel

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.