De Samsung Galaxy S23 nu extra scherp geprijsd!

Zo laat je je Android sneller overschakelen van wifi naar 3G/4G

Gijs Ettes
2 december 2015, 18:30
1 min leestijd
Zo laat je je Android sneller overschakelen van wifi naar 3G/4G

De iPhone heeft sinds iOS 9 een handige functie genaamd Wifi Assistentie waardoor sneller wordt overgeschakeld naar 3G of 4G als de wifi-verbinding slecht is. Iets soortgelijks is ook op Android in te schakelen.

Lees verder na de advertentie.

Automatisch overschakelen van wifi naar 3G of 4G

wifi naar 3g

Als je van huis of kantoor wegloopt maar je toestel is nog steeds met wifi verbonden, dan kan het in sommige gevallen lang duren voordat de – steeds slechter wordende – verbinding wordt verbroken. Lastig als je snel even wat WhatsApps wilt beantwoorden of iets op het web moet opzoeken. Je kunt weliswaar handmatig wifi uitzetten of dit automatisch instellen met een app als IF by IFTTT, maar sinds Android 5.0 is hiervoor ook een ingebouwde optie.

Om deze in te schakelen, dien je wel eerst de ontwikkelaarsopties te activeren. Ga hiervoor naar ‘Instellingen > Telefooninfo’ en druk een aantal keer op het buildnummer om de ontwikkelaarsopties beschikbaar te maken in het instellingenmenu. Vervolgens kun je vanuit hier naar beneden scrollen en het schuifje achter ‘Agressieve handover van Wi-Fi naar mobiel’ aantikken. Je toestel schakelt  nu sneller over van wifi naar een mobiele dataverbinding, zodat je dit minder vaak zelf hoeft te doen. Houd er wel rekening mee dat je dataverbruik kan stijgen als je de functie altijd hebt ingeschakeld.

→ Check voor meer van dit soort trucs ons overzicht met Android-tips

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu