De Samsung Galaxy A54: Ruil in en krijg tot €80 extra terug!

Patroon vergeten? Zo stel je een nieuwe vergrendeling in op je Android

Thomas Haenen
25 januari 2018, 16:38
2 min leestijd
Patroon vergeten? Zo stel je een nieuwe vergrendeling in op je Android

Het komt vaak genoeg voor: je let niet genoeg op tijdens het instellen van je schermbeveiliging en voordat je het weet ben je je patroon vergeten. We laten zien hoe je het opnieuw kan instellen.

Lees verder na de advertentie.

Zo kun je een vergeten patroon terugvinden

Er zijn tegenwoordig talloze manieren om je Android-smartphone of -tablet te beveiligen. Heb je echter geen zin in vingerafdruk- of irisscanners, of andere biometrische beveiligingen, dan heeft Android verschillende andere opties voor je. Kies bijvoorbeeld voor een ouderwetse pincode, of nog makkelijker: een patroon. Lekker snel, want in één swipe is je toestel ontgrendeld.

Maar wat als je het patroon vergeten bent en je niet meer je smartphone of tablet kunt ontgrendelen? Dan is er gelukkig nog een andere opties. Met onderstaande stappen stel je de schermbeveiliging opnieuw in, zonder dat je je telefoon volledig moet resetten.

Patroon vergeten? Check deze drie stappen

  1. patroonvergetenVoer verschillende verkeerde patronen in totdat er een knop met ‘Patroon vergeten‘ onderaan het patroonvenster verschijnt;
  2. Druk op de knop en log in met het Google-account waarmee ook je smartphone of tablet is ingesteld;
  3. Kies een nieuwe vergrendelingsoptie, zoals een patroon, pincode of wachtwoord. Zorg ervoor dat je die niet óók vergeet, anders zul je deze stappen opnieuw moeten doorlopen.

Verschijnt de optie voor ‘Patroon vergeten’ niet in beeld? Dan kan het zijn dat je eerst je accu moet opladen. Op sommige toestellen kun je pas aan de slag als je accu minstens 50 procent vol zit. Soms moet je tussentijds een paar keer een halve minuut wachten, maar na tien tot twintig pogingen verschijnt de optie vaak alsnog in beeld.

Ook is het mogelijk om via Android Apparaatbeheer een nieuwe vergrendelingsmethode voor het toestel te activeren. Je logt dan in met je Google-account en kiest vervolgens ‘vergrendel‘ en vult een wachtwoord in. Daarna kun je met het betreffende wachtwoord inloggen bij het Android-toestel en een nieuwe vergrendelingsmethode instellen via Instellingen > Beveiliging.

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu