Tip: Zo plaats je de Pixel 2-launcher op elk Android-toestel

Erwin Vogelaar
13 oktober 2017, 19:11
2 min leestijd
Tip: Zo plaats je de Pixel 2-launcher op elk Android-toestel

Hoewel de Pixel 2 in de Benelux enkel via grijze import verkrijgbaar is, kun je wel de Pixel 2-launcher installeren. Zo voelt je huidige toestel toch een beetje nieuw.

Lees verder na de advertentie.

Pixel 2-launcher installeren

Wil je zien en voelen wat Googles nieuwste visie voor Android is? Dan kun je nu de Pixel 2-launcher downloaden en installeren op je Android-toestel. De Pixel 2 is namelijk niet officieel in Nederland en België verkrijgbaar, behalve via grijze import. Door deze launcher te installeren voelt je huidige toestel (met Android 5.0 of hoger) toch een beetje als de Pixel 2.

De Pixel 2-launcher staat niet in de Play Store, maar is wel via het betrouwbare APK Mirror verkrijgbaar. Dit betekent dat je de launcher downloadt als apk-bestand en deze installeert. Dit doe je door op je smartphone naar de Pixel Launcher-pagina op APK Mirror te gaan en op ‘Download apk’ te klikken. Open het bestand vervolgens en tik op de installatieknop.

pixel 2-launcher

Druk je daarna op de thuisknop, dan zal je toestel vragen of je de Pixel Launcher wil gebruiken als startscherm. Wil je wisselen, dan ga je naar ‘Instellingen > Apps en meldingen > Standaard-apps > Startscherm-app’.

Wat heb ik eraan?

Naast een nieuw uiterlijk en feel, heeft de Pixel 2-launcher ook handige functies. Zo staat de zoekbalk onderin en is er een At A Glance-widget. Met deze widget worden updates op je scherm geplaatst. Denk aan de komende afspraken van je Google Agenda, maar ook informatie over verkeer en weer. Voor een compleet gevoel download je ook de Pixel 2-wallpapers.

Let wel op dat dit apk-bestand niet officieel door Google wordt ondersteund en niet specifiek voor jouw toestel is gemaakt. Het is dus mogelijk dat je tegen foutjes aanloopt.

Pixel 2 in Nederland kopen

De Pixel 2 krijgt een soort Nederlandse release, namelijk via grijze import. Webwinkel Belsimpel haalt het toestel voor jou naar Nederland, maar daar betaal je uiteraard wel extra voor.

Google Pixel 2

Google Pixel 2 prijzen vergelijken

Bekijk product

Los nieuw

€ 260,-

Bekijken
Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu