6 tips om accu te besparen terwijl je Pokémon GO speelt

Erwin Vogelaar
11 juli 2016, 19:22
4 min leestijd
6 tips om accu te besparen terwijl je Pokémon GO speelt

Ben je Pokémon aan het vangen met je Android-toestel, maar houdt je accu het niet lang vol? Met deze 6 tips kun je net wat langer door.

Lees verder na de advertentie.

Pokémon GO accutips

Pokémon GO is een hit. Hoewel de game in de Benelux nog niet eens officieel in de Play Store te verkrijgen is, houdt dat spelers niet tegen om alsnog Pokémon GO te downloaden, al moet je wel goed opletten welk apk-bestand je binnenhaalt. Al dat zoeken naar Pokémon, vechten in de gyms en Pokéballs verzamelen bij de stops slurpt je accu leeg. Met deze tips kun je net wat langer door, op jacht naar die zeldzame Pokémon of om net die ene gym te veroveren voor je team.

1. Accubesparende modus

Als je op je Pokéball drukt en rechtsboven het scherm op het tandwieltje tikt, krijg je het instellingenmenu van de app te zien. Hier kun je de muziek en geluidseffecten uitzetten, wat een beetje scheelt in het accugebruik. Het belangrijkste in dit menu is echter de Battery Saver-mode. Als de mode hebt geactiveerd, kun je het toestel met de bovenkant naar onder vasthouden tijdens het lopen.

Het scherm wordt dan gedimd en het toestel vibreert als er een Pokémon in de buurt is. Later zal dit ook een optie zijn met de Pokémon GO Plus-accessoire, die om je arm trilt  als er een Pokémon klaar staat om gevangen te worden. Dan kun je de smartphone gewoon in je broekzak laten.

pokemon go accu

2. Zet augmented reality  uit

Het leukste onderdeel van Pokémon GO is het vangen van Pokémon, zeker als je de beestjes in de echte wereld ziet verschijnen via de camera van je toestel. Hoewel dit tof  is, vraagt het gebruik van je camera wel veel stroom. Zodra je een Pokémon tegenkomt kun je om je accu te besparen rechtsboven het ar-schuifje omzetten. Hierdoor wordt het  augmented reality-element niet gebruikt en vang je de Pokémon in een virtuele omgeving.

Je kunt de optie bij een volgende Pokémon ook weer aanzetten, als je bijvoorbeeld een foto wil maken. Er zit trouwens ook een fotoknop in de app, die de volledige interface verbergt als een kiekje maakt.

3. Dim je scherm

Deze tip is zo vanzelfsprekend, dat je het juist daarom kan vergeten. Dim de helderheid van je scherm om zo je accu te besparen. Zeker als het wat donkerder is buiten, heeft het geen nut om met een helder scherm rond te lopen. Ook met een gedimd scherm kun je de Pokémon dan nog goed blijven zien. Speel je echter in de zon, dan is het een ander verhaal.

4. Download kaarten naar je toestel

pokemon go accu

Google Maps geeft je de mogelijkheid om kaarten op te slaan. Omdat Pokémon GO gebruik maakt van deze kaarten, is het voor je accu zeer prettig om de kaarten alvast te downloaden. Dit kun je doen door in het menu van Google Maps naar instellingen te gaan. Hier kun je kiezen voor `Offline gebieden`.

Druk op het plusje rechtsonder in beeld om een nieuw gebied te downloaden naar je toestel. Zo kun je bijvoorbeeld alleen  de stad downloaden waarin je speelt. Dit heeft verder geen invloed op de game, behalve dat je accu het (veel) langer volhoudt.

5. Koop een powerbank

Gaat je toestel ondanks deze tips alsnog te snel leeg? Dan is een powerbank het overwegen waard. Er zijn tegenwoordig een hoop goedkope en kleine powerbanks op de markt te vinden waarmee je je toestel enkele keren mee kunt opladen. Let alleen wel op dat je niet zomaar een powerbank koopt, want de goedkoopste merken zijn niet altijd het veiligst.

Vergeet ook niet goed te kijken of je toestel aangesloten kan worden. Als je toestel een usb-c-aansluiting heeft, moet je ook zorgen dat de powerbank deze ondersteunt.

6. Graaf je oude toestel op

Als je nog een oud Android-toestel hebt liggen dat je toch niet meer gebruikt, probeer deze dan eens in te zetten als Pokémon GO-machine. Dit doe je door het toestel te strippen van alle onnodige apps en Pokémon GO te installeren. Door je andere toestel als hotspot te gebruiken, kan je met de Pokémon GO-machine best lang mee.

Is de accu toch leeg? Dan kun je ieder geval nog je vaste toestel blijven gebruiken. Ondergetekende speelt  de game op deze manier en dat bevalt goed. Je moet wel met twee toestellen naar buiten, maar desnoods stop je één toestel in je tas en gebruik je alleen de Pokémon GO-machine om je te richten op de jacht.

Pokémon GO downloaden

Pokémon GO is nu beschikbaar in de Nederlandse Play Store. De downloadlink vind je hieronder. Zorg dat je beschikt over 58MB aan vrije opslagruimte en Android 4.4 (KitKat) of hoger.

Download Pokémon GO in Google Play (gratis)

Lees het laatste nieuws over Pokémon GO

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu