De Samsung Galaxy S23 nu extra scherp geprijsd!

Pokémon GO niet compatibel met je toestel? Zo download je het apk-bestand

Thomas Haenen
18 juli 2016, 10:45
2 min leestijd
Pokémon GO niet compatibel met je toestel? Zo download je het apk-bestand

Pokémon GO is nu in Nederland beschikbaar via de Play Store. Niet elke telefoon is echter geschikt voor de game. Met deze drie stappen maak je Pokémon GO toch compatibel met jouw Android-toestel.

Lees verder na de advertentie.

Pokémon GO compatibiliteit

De populariteit van Pokémon GO in Nederland is dit weekend wederom toegenomen. Het spel kreeg er tienduizenden, zo niet honderdduizenden spelers bij na de officiële Nederlandse Pokémon GO release. Daardoor kun je het spel hier nu ook via de Play Store downloaden.

Helaas was het niet voor alle gebruikers een feest, want het spel blijkt niet geschikt voor elke Android-smartphone. Voor enkele toestellen wordt de ‘Je apparaat is niet compatibel met deze versie’- of ‘Dit item is niet compatibel met uw apparaat’-foutmelding getoond.

Pokémon GO compatibiliteit

De foutmelding lijkt voornamelijk op te duiken bij oudere Android-smartphones. Vermoedelijk worden deze toestellen niet krachtig geacht door Niantic, de ontwikkelaar van de game. Ook gebruikers met relatief recente high-end smartphones krijgen de meldingen echter te zien, en kunnen daardoor Pokémon GO niet installeren via de Play Store.

Heb jij een probleem met Pokémon GO compatibiliteit? Dan kun je het spel via onderstaande stappen alsnog spelen.

  1. Zorg dat jouw Android  apps uit onbekende bronnen accepteert (lees hiervoor onze gids over het installeren van losse apk-bestanden);
  2. Download de Pokémon GO-apk via deze link;
  3. Open de download en installeer het spel.

Voor je eigen veiligheid is het aan te raden om vervolgens terug te gaan naar je instellingen en installeren uit onbekende bronnen weer uit te schakelen.  Let wel: deze stappen garanderen niet dat je alsnog Pokémon GO kunt spelen op jouw Android. Is jouw smartphone te oud, of voorzien van relatief zwakke hardware, dan kan het zo zijn dat het spel veel haperingen vertoont of zelfs weigert op te starten.

Pokémon GO opnieuw downloaden

Heeft jouw Android geen compatibiliteitsproblemen, dan is het aan te raden om het spel opnieuw te downloaden via de Play Store. Niantic brengt de komende maanden de nodige updates uit, die nieuwe features en meer Pokémon introduceren. Het apk-bestand dat je hebt gedownload zal zich echter niet automatisch updaten.

Deze updates kun je echter wel makkelijk en eventueel zelfs automatisch downloaden via de Play Store, waardoor het aan te raden is om over te stappen. Het is ook mogelijk na elke update een nieuwe apk te installeren, maar dat is al snel een stuk tijdrovender.

pokemon go apk


Voordat je via de Play Store download, zul je eerst de losse apk-versie moeten verwijderen. Maak je geen zorgen: als je je Google-account aan het spel gekoppeld hebt, wordt je voortgang automatisch online opgeslagen. Als je het spel opnieuw download en inlogt, kun je je gevangen Pokémon dus gewoon terugvinden.

Lees het laatste nieuws over Pokémon GO

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu