De Samsung Galaxy A54: Ruil in en krijg tot €80 extra terug!

Ditto vangen in Pokémon GO: zo doe je dat

Lars Paymans
23 november 2016, 17:01
2 min leestijd
Ditto vangen in Pokémon GO: zo doe je dat

De slogan van Pokémon is dan wel ‘gotta catch ‘em all’, maar als ontwikkelaar Niantic niet alle monsters in Pokémon GO stopt wordt dat erg lastig. Vanaf vandaag kunnen trainers gelukkig weer een nieuw beestje aan hun collectie toevoegen nu Pokémon GO Ditto eindelijk beschikbaar is. Zo vang je hem.

Lees verder na de advertentie.

Pokémon GO Ditto nu beschikbaar

Al maanden gaan er geruchten over de aan- of afwezigheid van Ditto in Pokémon GO. Het paarse blobje behoort tot de eerste generatie, maar tot gisteren kon niemand ter wereld hem vinden en vangen. Daar kwam vanochtend verandering in, toen bleek dat Niantic Ditto aan Pokémon GO toegevoegd heeft.

Pokemon Go Ditto


Bron: Twitter

Ditto zoeken en vangen gaat echter anders dan je gewend bent van het spel. Net zoals in de andere games en tv-serie, is Ditto namelijk erg goed in zichzelf verstoppen. Hij gebruikt zijn kracht om zich te transformeren namelijk niet alleen in gevechten, maar ook om trainers als jij voor de gek te houden.

Ditto kun je namelijk alleen per ongeluk vangen. Als je vanaf vandaag een willekeurige Pokémon vangt, bestaat namelijk de kans dat hij naderhand een Ditto blijkt te zijn. Vang bijvoorbeeld een Rattatta, Pidgey of Pikachu en je kunt nadat je hem gevangen hebt een nieuwe melding krijgen. Zodra de Pokéball gesloten is kan het woord ‘oh?’ in beeld verschijnen, waarna een paarse flits je display vult en de Ditto verschijnt.

Dit maakt het lastig om specifiek naar een Ditto op zoek te gaan. Omdat er nog geen mogelijkheid is om onderling Pokémon te ruilen, zul je dus willekeurige andere monsters moeten vangen tot je er toevallig eentje te pakken hebt. Heb jij al een Ditto aan je Pokédex toegevoegd? Laat aan ons weten waar je hem gevonden hebt in de reacties!

Lees het laatste nieuws over Pokémon GO

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu