Samsung Galaxy S23-serie: tot €800 terug bij inruil!

Met deze 5 Pokémon Go tips vang je alle Johto-Pokémon

Erwin Vogelaar
17 februari 2017, 7:52
3 min leestijd
Met deze 5 Pokémon Go tips vang je alle Johto-Pokémon

Het is zover: er zijn ruim tachtig nieuwe Pokémon te vinden. Met deze Pokémon GO Johto tips vang je zo deze volledige tweede generatie.

Lees verder na de advertentie.

Pokémon GO Johto tips

Als je nu naar buiten gaat, dan kom je plots allerlei nieuwe Pokémon tegen in Pokémon GO. Deze beestjes komen uit de Johto-regio en staan ook wel bekend als de tweede generatie. Niet alleen zijn er een hoop nieuwe wezens te vangen, maar er zijn ook unieke nieuwe manieren om deze aan je Pokédex toe te voegen. Daarom zetten we wat handige Pokémon GO Johto tips voor je op een rijtje.

1. Evolueer je oude Pokémon

Enkele van deze nieuwe Pokémon kun je krijgen door je oude Pokémon te evolueren. Zo kunnen bijvoorbeeld Onix, Scyther en Seadra nu voor het eerst evolueren en krijgen onder andere Slowpoke, Gloom en Poliwhirl nieuwe evolueeropties. Zoals vanouds heb je hier Candy voor nodig, maar voor het eerst ook losse items. Zo heeft de evolutie van Gloom naar Bellossom een Sun Stone nodig. De evolutie van Scyther naar Scizor heeft een Metal Coat nodig. Deze items krijg je van PokéStops. Je kunt zelf kiezen voor welke evolutie je wil gaan.

Pokémon Go Johto tips

Golbat kun je nu wel direct evolueren naar Crobat, mits je genoeg Candy hebt. En hopelijk heb je tijdens het Valentijnsdag-event ook genoeg Chansey gevangen, want die kan ook zonder extra item evolueren naar Blissey.

2. Zo krijg je de nieuwe Eevee-evoluties

Er zijn nu maar liefst twee nieuwe Eevee-evoluties beschikbaar: Umbreon en Espeon. Voor deze evoluties heb je geen extra items nodig, maar alleen Candy. Net als de oude drie evoluties kun je Umbreon en Espeon krijgen door een naamtrucje te gebruiken. Noem je Eevee Tamao voor het evolueren en je krijgt Umbreon. Noem je Eevee Sakura voor het evolueren en je krijgt Espeon.

3. Gebruik de nieuwe berries

Naast die nieuwe items om te evolueren, krijg je ook nieuwe Berries van de PokéStops. Gebruik deze bij het vangen van de nieuwe Pokémon. Zo is er een Berrie waarmee een Pokémon minder aanvallen doet en je dus makkelijker een bal kunt gooien. Er is ook een Berrie waarmee je meer Candy krijgt van de Pokémon bij het vangen. Dit is handig als je die Pokémon nog moet evolueren. Let wel op dat je maar één Berrie tegelijk kunt gebruiken, dus maak een goede keuze.

Pokémon Go Johto tips

4. Ook een Johto-Pokémon kan Ditto zijn

Schrik niet als je straks je eerste nieuwe Pokémon vangt en deze plots verandert in Ditto. Deze paarse Pokémon kan niet alleen in de Pokémon van de eerste generatie veranderen, maar ook in die van de tweede generatie. Het is even zuur, maar Ditto verandert alleen in Pokémon die je vaak tegenkomt. Dus ook deze Pokémon van de tweede generatie kom je zo weer tegen.

5. Zo krijg je meer Candy

Er zijn verschillende manieren om meer Candy te krijgen bij het vangen van Pokémon. Zoals gezegd is er een Berrie waardoor je meer Candy krijgt bij het vangen. Daarnaast zul je nu ook automatisch meer Candy krijgen als je een evolutie op straat tegenkomt en deze vangt. Een standaard Pokémon zal zoals gebruikelijk 3 Candy opleveren, maar een evolutie nu 5 Candy en de volgende evolutie maar liefst 10 Candy per vangst. Je hebt dus meer reden om evoluties te vangen. Gebruik je jouw Pokémon als buddy om deze te evolueren? Dan zullen nu een aantal beestjes sneller Candy opleveren.

Lees het laatste nieuws over Pokémon GO

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu