Zo stream je films en series van Popcorn Time naar de Chromecast
Daniël Verlaan

Popcorn Time is enorm populair in Nederland. De illegale  software streamt  films en series via het torrent-protocol, en kan ook in combinatie met de Chromecast worden gebruikt.

Twee verschillende versies van Popcorn Time

PopcornTime.io Android-appPopcorn Time  werd begin 2014 opgericht door enkele ontwikkelaars uit Argentinië. De dienst werd vrij snel populair, waarna Popcorn Time zijn deuren sloot door de toenemende druk uit de entertainmentindustrie. De broncode van de originele Popcorn Time werd echter publiekelijk beschikbaar gemaakt, waardoor anderen met Popcorn Time aan de haal konden gaan.

Er zijn twee populaire versies van Popcorn Time die beide de naam Popcorn Time gebruiken. De één is te bereiken op Popcorn-Time.se, de ander op PopcornTime.io. Eerstgenoemde werd eerder Time4Popcorn genoemd, maar heeft later zijn naam veranderd naar Popcorn Time. PopcornTime.io is de originele fork van Popcorn Time, en heeft altijd al de naam Popcorn Time gebruikt.

Het verschil tussen Popcorn-Time.se en PopcornTime.io is niet heel erg groot, maar het is wel andere software. Eerstgenoemde wordt sneller ontwikkeld en heeft veelal eerder nieuwe functies, zoals Chromecast-ondersteuning en VPN-mogelijkheden. PopcornTime.io wordt gezien als het veiligere alternatief, omdat het meer op de originele broncode is gebaseerd. Popcorn-Time.se heeft de broncode juist flink aangepast en meer een eigen versie van de originele Popcorn Time ontwikkeld.

Beide Popcorn Time-versies ondersteunen de Chromecast.

Zo krijgt je Popcorn Time Chromecast-ondersteuning

Popcorn Time is zowel met de desktop-app als Android-app te gebruiken, waarbij het Chromecast-icoon verschijnt zodra je met hetzelfde wifi-netwerk bent verbonden als de hdmi-stick van Google. Vervolgens kun je op het icoon drukken om de afspelende video, een film of een serie, naar de Chromecast te casten. Het beeld wordt vervolgens automatisch op de tv getoond.

popcorntime-chromecast

Bij het casten wordt veelal ook automatisch de ondertiteling naar de tv gestreamd. Velen hebben hier echter problemen mee. Zo zou de ondertiteling niet altijd volledig werken en synchroon lopen, of überhaupt niet verschijnen. Het ligt echter veelal aan de app die je gebruikt dat de ondertiteling niet werkt. Als je problemen hebt: probeer  ook eens vanaf een andere Popcorn Time-app, zoals de desktop-app of een geheel andere Popcorn Time-versie, te streamen.

Daarnaast melden veel gebruikers dat hun Popcorn Time Chromecast-problemen zijn opgelost nadat ze de firewall van hun pc of router hebben uitgeschakeld. Wij raden deze methode niet aan, maar het zou ervoor zorgen dat sommige problemen met het streamen worden verholpen.

Popcorn Time  is gratis te downloaden voor verschillende platformen, waaronder Android, Windows en  Mac OS X.

Het laatste nieuws over Popcorn Time

Draag ook bij aan dit artikel

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.