Zo stream je films en series van Popcorn Time naar de Chromecast

Wouter Nijsen
27 februari 2017, 19:02
2 min leestijd
Zo stream je films en series van Popcorn Time naar de Chromecast

Popcorn Time is enorm populair in Nederland. De illegale software streamt  films en series via het torrent-protocol, en kan ook in combinatie met de Chromecast worden gebruikt.

Lees verder na de advertentie.

Twee verschillende versies van Popcorn Time

Popcorn Time werd begin 2014 opgericht door enkele ontwikkelaars uit Argentinië. De dienst werd vrij snel populair, maar na toenemende druk van de entertainmentindustrie werd de ontwikkeling stopgezet. De broncode van de originele Popcorn Time werd echter publiekelijk beschikbaar gemaakt, waarna anderen ermee aan de haal konden gaan.

Update: Via de officiële site kun je Popcorn Time downloaden voor zowel Android, iOS als pc/Mac. Doe je dat op een smartphone of tablet met Android, dan moet je het apk-bestand dat je downloadt handmatig installeren. hoe dat moet, lees je in onze handleiding Android apk bestanden installeren.

popcorn time chromecast

Er zijn twee populaire versies van Popcorn Time die beide de naam Popcorn Time gebruiken. De één is te bereiken op Popcorn-Time.se, de ander op PopcornTime.io. Eerstgenoemde werd eerder Time4Popcorn genoemd, maar heeft later zijn naam veranderd naar Popcorn Time. PopcornTime.io is de originele fork van Popcorn Time, en heeft altijd al de naam Popcorn Time gebruikt.

Het verschil tussen Popcorn-Time.se en PopcornTime.io is niet heel erg groot, maar het is wel andere software. Eerstgenoemde wordt sneller ontwikkeld en heeft veelal eerder nieuwe functies, zoals Chromecast-ondersteuning en VPN-mogelijkheden. PopcornTime.io wordt gezien als het veiligere alternatief, omdat het meer op de originele broncode is gebaseerd. Popcorn-Time.se heeft de broncode juist flink aangepast en meer een eigen versie van de originele Popcorn Time ontwikkeld.

Zo krijg je Popcorn Time Chromecast-ondersteuning

Popcorn Time is zowel met de desktop-app als Android-app te gebruiken, waarbij het Chromecast-icoon verschijnt zodra je met hetzelfde wifi-netwerk bent verbonden als de hdmi-stick van Google. Vervolgens kun je op het icoon drukken om de afspelende video, een film of een serie, naar de Chromecast te casten. Het beeld wordt automatisch op de tv getoond.

popcorntime-chromecast

Bij het casten wordt automatisch de ondertiteling naar de tv gestreamd. Veel gebruikers hebben hier echter problemen mee. Zo zou de ondertiteling niet altijd volledig werken en synchroon lopen, of überhaupt niet verschijnen. Het ligt echter veelal aan de app die je gebruikt dat de ondertiteling niet werkt. Als je problemen hebt: probeer ook eens vanaf een andere Popcorn Time-app, zoals de desktop-app of een geheel andere Popcorn Time-versie, te streamen.

Lees ook: Zo gebruik je Popcorn Time met ondertitels (ook op de Chromecast)

Daarnaast melden veel gebruikers dat hun Popcorn Time Chromecast-problemen zijn opgelost nadat ze de firewall van hun pc of router hebben uitgeschakeld. Wij raden deze methode niet aan, maar het zou ervoor zorgen dat sommige problemen met het streamen worden verholpen.

Het laatste nieuws over Popcorn Time

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu