Tip: Google Foto’s maakt ruimte vrij als opslagruimte volraakt

Google Foto’s heeft een functie waarmee het ruimte op je interne geheugen vrijmaakt als het volraakt. De app back-upt alle foto’s en video’s naar de cloud en maakt hierdoor automatisch ruimte vrij.

Lees verder na de advertentie.

Advertenties en adblockers

Je ziet deze tekst omdat je een adblocker gebruikt en onze advertenties blokkeert. Dat vinden we jammer, want die advertenties hebben we nodig om onze onafhankelijke artikelen gratis aan te bieden. Steun Android Planet door ons aan je whitelist toe te voegen. Alvast bedankt!

De nieuwe Foto’s-app van Google werd eind mei tijdens de conferentie Google I/O gepresenteerd en is voortaan niet meer afhankelijk van Google+, waar de dienst eerst in geïntegreerd was. De app biedt ook een fijne back-upfunctie, waarmee foto’s en video’s met een maximale resolutie van 16 megapixels of 1080p in de cloud worden opgeslagen; ongelimiteerd. En als het in de cloud staat, waarom zou je het dan volgens Google nog op je interne geheugen willen hebben?

Ruimte vrijmaken voor foto’s met Google Foto’s

Het moment dat je opslagruimte volraakt, toont Google Foto’s een melding met de mogelijkheid om ruimte vrij te maken. De app kijkt dan welke foto’s en video’s al in de cloud van Google staan, en verwijdert vervolgens de lokale bestanden. Dit kan gemakkelijk gigabytes schelen, met name bij degenen die veel video’s  in hoge kwaliteit  schieten.

googlefotos-2

De functie richt zich enkel op foto’s en video’s die langer dan een maand geleden zijn gemaakt. Zo blijven je meest recente foto’s op de opslagruimte van het apparaat staan. Andere cloud-apps bieden ook soortgelijke functies, zoals de foto-app Carousel van Dropbox.

Laatste nieuws over Google Foto’s

Draag ook bij aan dit artikel

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.