De Samsung Galaxy S23 nu extra scherp geprijsd!

Tip: zo geef je elke Samsung-smartphone een always On-display

Thomas Haenen
23 oktober 2017, 17:12
2 min leestijd
Tip: zo geef je elke Samsung-smartphone een always On-display

De duurste smartphones beschikken tegenwoordig vrijwel altijd over een always on-scherm. Zo kun je, zelfs als de rest van het toestel op stand-by staat, nog je notificaties checken. Maar wil je een always-on-scherm inschakelen op goedkopere Samsung-smartphones, dan kan dat nu ook.

Lees verder na de advertentie.

Samsung always On-scherm downloaden

Met een always on-scherm check je gemakkelijk of je nieuwe notificaties hebt, zonder dat je je smartphone moet ontwaken. Bovendien verbruikt het nauwelijks stroom. Samsung-smartphones zijn namelijk uitgerust met amoled-schermen. Deze beeldtechniek verbruikt geen stroom bij zwart beeld. Met een always on-display blijft het overgrote deel van het beeld zwart, dus hoef je je geen zorgen te maken over je accu.

Helaas werkt het always on-display niet op elke Samsung-smartphone. Heb je een vrij dure Samsung Galaxy S8 of Galaxy Note 8, dan zit je goed. Maar met de goedkopere Galaxy J5 (2017) loop je dit foefje mis. Gelukkig is er nu een oplossing, waarvoor je enkel wat apps moet installeren.

https://www.youtube.com/watch?v=TjP5Ov8d0eg

Een ontwikkelaar op XDA-Developers heeft de installatiebestanden van het always on-scherm namelijk geschikt gemaakt voor elke Samsung-smartphone met Android Nougat of nieuwer. Daarvoor download je twee installatiebestanden via het forum van XDA-Developers. Vervolgens volg je onze instructies voor het installeren van deze apk-bestanden.

Always on-scherm aanpassen

Na installatie van beide apps kun je in de instellingen terecht om het uiterlijk van je always on-scherm aan te passen. Vervang bijvoorbeeld de ouderwets analoge klok door een set digitale cijfers. Ook kun je kiezen voor verschillende afbeeldingen, en of er wel of niet notificaties in beeld getoond worden. Er is zelfs een optie om in te stellen dat het always on-scherm alleen op gezette tijden wordt getoond. Zo staat het bijvoorbeeld ‘s nachts niet in beeld en heb je geen last van licht tijdens het slapen.

Let wel: deze truc werkt alleen op recente Samsung-smartphones. Heb je een telefoon van een andere fabrikant, dan doen deze app niets. Gelukkig zijn er steeds meer concurrenten die hun smartphones ook van een always on-scherm voorzien. Onder andere HTC, LG, Google en anderen bieden inmiddels toestellen met de techniek.

Lees het laatste nieuws over Samsung

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu