Tip: stel je eigen snelkoppeling in voor de Bixby-knop op de Galaxy S9

Thomas Haenen
10 april 2018, 15:21
2 min leestijd
Tip: stel je eigen snelkoppeling in voor de Bixby-knop op de Galaxy S9

Elke Samsung Galaxy S9 en Galaxy S9 Plus is voorzien van een knop waarmee je op elk moment Bixby kan aanroepen. Heb je geen behoefte aan de stemgestuurde assistent, dan maak je er met bxActions een andere snelkoppeling van.

Lees verder na de advertentie.

Met bxActions Bixby-knop aanpassen doe je zo

Bixby neemt tegenwoordig een vrij prominente rol in op smartphones van Samsung. De stemgestuurde assistent wordt sinds de Galaxy S8 niet alleen meegeleverd op alle high-end toestellen, maar heeft zelfs zijn eigen knop. Helaas is Bixby in de praktijk weinig behulpzaam, en bovendien alleen beschikbaar in het Engels. Veel gebruikers balen van de nutteloze Bixby-knop, maar bxActions brengt daar verandering in.

Deze app laat je aanpassen wat Bixby precies opent. Daarbij maakt bxActions onderscheid tussen kort drukken, lang drukken en twee keer drukken. Zo kun je bijvoorbeeld direct de zaklamp activeren door twee keer op de knop te drukken, of ingedrukt houden om de camera te openen. Het is zelfs mogelijk om de functionaliteit van andere knoppen aan te passen, zodat je bijvoorbeeld met de volumeknoppen naar een ander nummer kunt skippen.

Na installatie moet je bxActions enkele permissies geven om wijzigingen te maken aan de functionaliteit van de knoppen op je toestel. De app legt het voor je uit, en het is in slechts enkele seconden gepiept. Het werkt overigens niet alleen op de nieuwe Galaxy S9 en S9 Plus, maar ook op oudere toestellen met de Bixby-knop.

App blijft nieuw eeuwig werken

Let op: Samsung kan apps als bxActions op elk moment blokkeren. Zo bracht het bedrijf vorig jaar verschillende updates uit voor de Galaxy S8 die het onmogelijk maakte voor gebruikers om de functionaliteit van de Bixby-knop aan te passen. De kans is groot dat een dergelijke update op korte termijn ook voor de Galaxy S9 verschijnt en bxActions onbruikbaar maakt.

Wil je ook in dat geval nog steeds niets met Bixby te maken hebben, dan zit er maar één ding op: de knop helemaal uitschakelen. Die optie heeft Samsung gelukkig zelf ingebouwd in de instellingen. Volg onze instructies voor het uitschakelen van Bixby, zodat de assistent niet meer per ongeluk in beeld verschijnt.

Via onderstaande link is bxActions in de Play Store te vinden. De app is gratis, maar heeft wel een ingebouwde donatie-optie, mocht je de ontwikkelaar willen bedanken met geld voor een kop koffie.

Download bxActions in Google Play (gratis)

Bron afbeelding: 9to5Google
Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu