De Samsung Galaxy S23 nu extra scherp geprijsd!

Samsung laat je nu de Bixby-knop op je Galaxy-smartphone aanpassen

Wouter Nijsen
28 februari 2019, 12:22
2 min leestijd
Samsung laat je nu de Bixby-knop op je Galaxy-smartphone aanpassen

Door een update kun je de Bixby-knop op je Samsung-smartphone nu een stuk nuttiger maken. Het is mogelijk om op diverse high-end Samsung-telefoons het knopje voor een andere app of actie te gebruiken. In dit artikel lees je hoe het werkt.

Samsung Bixby-knop aanpassen: zo werkt het

Onlangs werd bekend dat het op de Samsung Galaxy S10, S10 Plus en S10e mogelijk is om de Bixby-knop te gebruiken voor andere apps en acties, in plaats van alleen de digitale assistent. Samsung beloofde kort daarna deze optie ook naar ‘oudere’ smartphones te brengen, in de vorm van een software-update. Die update is vanaf vandaag beschikbaar.

Hiervoor dien je de laatste Bixby-updates in de Galaxy Store te downloaden. Die zijn beschikbaar voor de Galaxy S9 (Plus), Galaxy S8 (Plus), Galaxy Note 9 en Galaxy Note 8. Heb je dit gedaan, dan kun je via de instellingen van je Samsung-toestel de Bixby-knop remappen, oftewel: het knopje een andere functie geven.

  1. Zorg eerst dat je de laatste Bixby-updates hebt geïnstalleerd via de Galaxy Store. Open de app-winkel, tik op de drie puntjes rechtsboven en kies voor ‘Mijn pagina’s. Bij ‘Bijwerken’ kun je checken of de updates beschikbaar zijn;
  2. Zijn de nieuwste versies geïnstalleerd, dan ga je naar de Instellingen-app van je Samsung-telefoon;
  3. Kies hier voor ‘Geavanceerde functies’;
  4. Bovenaan staat nu de optie ‘Bixby-knop’. Hier kun je een nieuwe functie voor het knopje kiezen.

Er zit echter een addertje onder het gras. Hoewel je kunt kiezen of je de Bixby-knop één of twee keer wil indrukken om de door jou gekozen app te openen, wordt de andere optie altijd voor Bixby Home gebruikt. Selecteer je bijvoorbeeld dat je met één keer drukken de Gmail-app opent, dan wordt bij twee keer drukken altijd Bixby Home geopend. Omgekeerd geldt hetzelfde: kies je voor twee keer drukken voor Gmail, dan opent Bixby Home bij één keer drukken.

Ook belangrijk om te weten is dat Bixby Voice altijd wordt geopend wanneer je de Bixby-knop ingedrukt houdt. Dit kun je ook niet uitschakelen, en het zorgt er dus voor dat je Bixby niet helemaal kunt uitschakelen.

Bedankt voor de tip, Henk!

Het laatste nieuws over Samsung

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu