De Samsung Galaxy S23 nu extra scherp geprijsd!

Tip: zo kantel je je homescreen op Samsung-smartphones

Thomas Haenen
9 juli 2018, 9:45
1 min leestijd
Tip: zo kantel je je homescreen op Samsung-smartphones

Op sommige Samsung-smartphones kun je vanaf nu je homescreen kantelen, net als zowat elke app. Dit is hoe je de functie instelt op jouw toestel.

Samsung Galaxy-homescreen portretmodus activeren

Steeds vaker gebruiken we onze smartphone in landschapsmodus. Bijvoorbeeld om een video te bekijken, games te spelen of om je foto’s te bewerken. Helaas werkt het beginpunt van zowat alles wat je doet op je mobiel, het homescreen, doorgaans niet in landschapsmodus. Daardoor moet je al gauw even hannesen als je tussen apps schakelt.

Samsung Galaxy-homescreen portretmodus

Gelukkig bieden sommige fabrikanten sinds kort ondersteuning voor een homescreen in landschapsmodus, zoals Samsung. De feature is sinds begin dit jaar beschikbaar op de Galaxy S9 en Galaxy S9 Plus, en wordt nu langzaamaan ook beschikbaar gemaakt voor oudere toestellen van de fabrikant. Zo lijkt de functie inmiddels zijn weg te hebben gevonden naar de Galaxy S8, Galaxy S8 Plus en Galaxy Note 8.

Wil je ervoor zorgen dat het homescreen in landschapsmodus beschikbaar is op op jouw Samsung Galaxy, volg dan onderstaande stappen.

  1. Open de instellingen;
  2. Ga naar ‘homescreen-instellingen’;
  3. Onderaan vind je een optie voor ‘Alleen portretmodus’. Zet die uit, en het homescreen kantelt met je mee.

Let op: de feature wordt geleidelijk wereldwijd uitgerold. Het kan dus zijn dat de optie nog niet beschikbaar is op jouw Galaxy S8. Heb je de feature nog niet, of heb je een oudere of goedkopere smartphone, dan is het even afwachten. Wellicht duikt de homescreenkanteling binnen enkele weken of maanden ook op op jouw toestel.

Lees het laatste nieuws over Samsung

Bron afbeelding: SamMobile
Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu