Tip: zo gebruik je de Gear VR op de Galaxy Note 9

Thomas Haenen
29 augustus 2018, 15:03
2 min leestijd
Tip: zo gebruik je de Gear VR op de Galaxy Note 9

Net een Samsung Galaxy Note 9 gekocht, en wil je de Gear VR-headset erop proberen? Dan zul je eerst een adapter moeten bestellen. Dit is hoe je deze gratis bij Samsung aanvraagt.

Samsung Galaxy Note 9 Gear VR-adapter aanvragen

De Gear VR is één van de meest betaalbare virtual reality-headsets. De headset kost enkele tientjes en biedt vervolgens toegang tot honderden virtual reality-films en -games. Samsung kan de kosten laag houden, omdat de Gear VR van zichzelf geen scherm of chipset heeft. In plaats daarvan stop je je Samsung-smartphone in de headset om beeld en kracht aan te leveren.

Hoewel de headset smartphones van verschillende afmetingen ondersteunt, is de Galaxy Note 9 nét een tikkeltje te groot. Het scherm is 0,1 inch groter dan de Note 8, die nog wel in de Gear VR past. In het verleden bracht Samsung dan een nieuwe variant van de headset uit met genoeg ruimte, maar dit keer heeft het bedrijf een andere oplossing.

Samsung Galaxy Note 9-bezitters die de Gear VR willen gebruiken, moeten contact opnemen met de klantenservice van het bedrijf voor een gratis adapter. Met dit kleine plastic blok kan de Note 9 alsnog in de headset worden geplaatst.

De klantenservice van Samsung is bereikbaar via deze website. Je kunt je aanvraag doorgeven via een online chatbox of telefonisch. Houd je serienummer en IMEI-nummer wel bij de hand: Samsung levert namelijk slechts één adapter per Note 9. Is je aanvraag ontvangen, dan krijg je de adapter binnen enkele weken gratis thuisgestuurd.

Gear VR: de beste apps

Heb je nog geen Gear VR in huis, maar overweeg je er wel eentje te kopen? Check ook onze lijstjes met de leukste Gear VR-apps om de wereld te ontdekken en de beste games en films voor de Gear VR.

Lees het laatste nieuws over Samsung

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu