Zo onthoudt de Samsung Galaxy S10 je laatst gebruikte cameramodus

Michel van 't Klaphek
11 juni 2019, 15:17
2 min leestijd
Zo onthoudt de Samsung Galaxy S10 je laatst gebruikte cameramodus

De Samsung Galaxy S10 kan onthouden welke cameramodus je de vorige keer hebt gebruikt. De tijdswinst die je hiermee behaalt, kan net het verschil maken tussen een mislukte of geslaagde foto. Zo zorg je ervoor dat de cameramodus van je S10 wordt onthouden.

Lees verder na de advertentie.

Samsung Galaxy S10 cameramodus onthouden

De Samsung Galaxy S10 onthoudt of je de laatste keer een foto met de voorste of achterste camera hebt gemaakt. Het is ook mogelijk om de laatst gebruikte cameramodus in gedachten te houden, zodat je direct verder gaat met foto’s maken. Zo zorg je ervoor dat de Samsung Galaxy S1o-camera altijd opent in de laatst gebruikte modus:

  1. Open de Camera-app op je Galaxy S10, S10 Plus of S10e;
  2. Tik op het tandwielicoon linksboven om naar de instellingen te gaan;
  3. Scrol naar beneden en tik op de knop ‘Camera modes’;
  4. Verschuif de schakelaar bij ‘Bewaar laatste modus’ zodat het vakje blauw wordt.
Samsung Galaxy S10 cameramodus onthouden

Voortaan opent de camera met de modus die je als laatst hebt gebruikt. Ook wanneer je het toestel opnieuw opstart, blijven de instellingen bewaard. Uiteraard kun je de optie ook weer uitzetten door bovenstaande stappen te volgen. Wanneer je de laatste keer een filmpje hebt gemaakt wordt de videostand automatisch geopend.

Waarom deze functie handig is

De meeste mensen zullen hun Samsung Galaxy S10-camera op de automatische stand laten staan, omdat deze rekening houdt met onder meer de belichting en zo zonder veel moeite goede foto’s maakt. Toch zijn er situaties waarin het handiger is om een andere cameramodus te gebruiken.

Als je bijvoorbeeld veel selfies maakt, is het handiger om Live Focus aan te laten staan, zodat je gezicht mooi afsteekt tegen de wazige achtergrond. Hetzelfde geldt voor mensen die graag Super Slowmo-video’s maken of in de avonduren met Night Mode aan de slag gaan.

Over de Samsung Galaxy S10

In onze Samsung Galaxy S10 (Plus) review waren we zeer te spreken over het vlaggenschip. Onder meer het scherm, krachtige processor en de camera’s vielen in de smaak. Een mooie meevaller is dat de hele Galaxy S10-reeks de afgelopen maanden sterk in prijs is gedaald. Check de beste Samsung Galaxy S10 aanbiedingen in onze prijsvergelijker.

Bron: Sammobile
Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu